Utrka života. - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Utrka života.

Utrka života.

Seabiscuit (2003.)

Universal Pictures

141' drama

Režija:           Gary Ross

Uloge: Tobey Maguire, Jeff Bridges, Chris Cooper, Elizabeth Banks, William H. Macy

Scenario:        Laura Hillenbrand, Gary Ross

Producent/i:   Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Gary Ross, Jane Sindell

Linkovi: službeni site

Utrka života.

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.95
19
0.00

sovic 10.06.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Dobar film o depresiji u SAD-u kad je bilo popularno i klađenje na konjske trke. O troje gubitnika i jednom otpisanom konju koji se uspijevaju dići s dna.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Katarina 10.06.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Odlično!

Izvrstan film, daje upečatljiv prikaz teških vremena krize u Amreici, kad je jedan već otpisani trkaći konj pomogao mnogim ljudima da na tren zaborave svoje probleme i ušao u legendu. Cijela ekipa je sjajna, režiser pravo otkriće, a od glumaca naročito se ističu Tobey Maguire i Jeff Bridges. Zašto Amrei ne snimaju više ovakvih remek-djela?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anatih 19.01.2005 Ocjena recenzije : 1.33

AH, EH

Taj film sam išla gledati sa školom, i većinu filma nisam gledala već razgovarala sa curama koje o njemu imaju jednako mišljenje kao i ja! pitate se koje su mu mane: 1. nakon pola sata čovjek bi mogao čvrsto spavati od dosade, a 2. predugo traje za tako dosadan i glup film, a ima i 3. glumačka ekipa i režija - katastrofalno. Apsolutno dosadno! Žao mi je Spider - mane Tobey Maguire, ali ovo ne zaslužuje niti jedinicu, makar ću mu je ja dati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

saririk 31.05.2004 Ocjena recenzije : 2.5

Zgodan 'konjski' film

Zadovoljavajuće zanimljiv film temeljen na stvarnim događajima. Riječ je o prosječnom konju bez ikakvih posebnih predispozicija pobjednika koji postaje sveamerički junak u vrijeme prohibicije naprosto pobjeđivanjem na utrkama. Prvi dio je pomalo spor,ali kasnije postaje sve bolji. Preporučam za obiteljsko nedjeljno popodne.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 22.05.2004 Ocjena recenzije : 3.0

Seabiscuit

Možda neću biti najpošteniji prema ovom filmu, budući da sam ga gledao u popodnevnom "paketu" s monumentalnim, velikim, velikim "Dogvilleom", ali "Seabiscuit" je uistinu tek solidno ostvarenje. Ipak, vrlo je očito i nimalo iznenađujuće što se našao u oskarovskoj utrci – dopadljivo staromodna priča "veća od života" u tipično američkom ambijentu bila je osuđena da nađe put do Akademijinih glasača.
Rossov "Pleasantville", inače meni vrlo, vrlo drag film, odiše sličnom atmosferom, no sa sasvim drugačijom nakanom i ishodom. "Seabiscuit" kao najveću vrlinu ima iznimno suptilan humor koji ga prožima, uz, naravno, standardno odličnu kreaciju najboljeg glumca svoje generacije, Tobeyja Maguirea. Dakle, sve u svemu, solidno, pozitivno ostvarenje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: