Poglavlje 27 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Poglavlje 27

Poglavlje 27

Chapter 27 (2007.)

Peace Arch Films / UCD

84' krimi, drama

Režija:           Jarrett Schaefer

Uloge: Lindsay Lohan, Jared Leto, Matthew Humphreys, Brian O'Neill, Adam Scarimbolo

Scenario:        Jarrett Schaefer

Producent/i:   Jared Leto, Rick Chad, Gilbert Alloul

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Poglavlje 27

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
3
0.00

Ubojstvo Johna Lennona prikazano je iz perspektive ubojice Marka Chapmana i obožavateljice s kojom provodi vrijeme čekajući svoju žrtvu.

Uloga ubojice nikad prežaljenog Lennona pripala je Jaredu Letu koji se morao poprilično udebljati ne bi li uskočio u Chapmanove cipele. Film prati nekoliko dana koje ovaj provodi u New Yorku prije nego što će ustrijeliti Lennona ispred Dakota zgrada u kojoj je živio sa Yoko Ono i sinom Seanom.

Chapman dolazi iz Havaja u New York gdje provodi vrijeme ispred Lenonovog doma ne bi li dobio autogram poznatog Beatlea. Tu upoznaje njegovu obožavateljicu Jude (Linsday Lohan) koja također nastoji 'uhvatiti' Lennona.

Scenarij nam ne daje uvid u Chapmanovu pozadinu, izuzev kratkog razgovora sa ženom, već se fokusira isključivo na događaje tih dana. Chapmanova opsesija Lennonom i knjigom 'Cathcer in the Rye' jasno je prikazana.

On, naime, misli da je Holden Caulfield, glavni protagonist knjige čija misija je osloboditi se lažnjaka koji ga okružuju, među kojima vidi i Lennona.

i.k.