Slagalica strave 4 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slagalica strave 4

Slagalica strave 4

SAW IV (2007.)

Lions Gate Entertainment / Discovery film i video

95' krimi, horor, triler

Režija:           Darren Lynn Bousman

Scenario:        Patrick Melton, Marcus Dunstan

Producent/i:   Mark Burg, Gregg Hoffman, Oren Koules

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Slagalica strave 4

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.48
46
0.00

Nove zamke, nova ubojstva, nove zagonetke, a zli um koji stoji iza svega toga je mrtav. Ili možda nije...

Jigsaw i njegova pomoćnica Amanda su mrtvi. Kada istražitelji saznaju da je i detektivka Kerry bila jedna od žrtava nemilosrdnog ubojice, dva FBI-eva agenta, Strahm i Perez, dolaze pomoći razriješiti slučaj. Detektiv Hoffman, jedan od preostalih iz policijske stanice koju je Jigsaw desetkovao svojim zamkama, prihvaća pomoć FBI-evih agenata. Zajedno brzo dolaze do zaključka kako je za pripremu klopke u kojoj je poginula detektivka Kerry bilo potrebno dvoje ljudi, što ukazuje na još jednog, novog, serijskog ubojicu.

Iste noći kada se saznaje za postojanje novog Jigsawa, vođa SWAT ekipe, Rigg, biva napadnut i onesvješten u svom stanu. Uskoro se budi i saznaje da je uvučen u bolesnu igru u kojoj njegove odluke znače razliku između života i smrti. On sada mora u roku od devedeset minuta izvršiti seriju povezanih testova koje, ako ih uspješno riješii, vode do spasa. U suprotnom, morati će snositi smrtonosne posljedice.


'Slagalica strave 4', trailer - nije za osjetljivu publiku!

'Slagalica strave 4' je (što baš i nije teško zaključiti) četvrti po redu nastavak uspješne franšize horor/trilera. Sve je počelo 2004. godine sa prvom 'Slagalicom strave' koju je režirao James Wan. Film je odmah stekao fanove zbog orginalnog pristupa i načina na koji gradi ono najbitnije za ovakav tip filmova - atmosferu. Nakon uspješnog previjenca, uslijedili su nastavci 'Slagalica strave 2' i '3' koje je, kao i ovaj posljednji, režirao Darren Lynn Bousman.

Kritičari su 'Slagalici strave 4' na Rotten Tomatoes dodijelili samo 18%. Velika većina se slaže da je posljednji nastavak poprilično prožvakan, da ne nudi ništa novo te da je napravljen na poprilično neinventivan i nemaštovit način. Horror.com pak objavljuje da 's posljednjim nastavkom svi djelići slagalice dolaze na svoje mjesto dajući zaokruženu sliku serijalu' i tvrdi - 'ovo je najbolji nastavak do sada'.

Oni koji su pogledali prva tri nastavka sigurno će željeti vidjeti ovaj. Ako se još niste susreli sa 'Slagalicom strave' - pravo je vrijeme da počnete. Jer kako ćete inače pohvatati radnju u nastavcima 4 i 5, koji su već najavljeni. Tko zna, možda ovaj megauspješni horor serijal doživi i sudbinu 'Petka trinaestog' koji je svoju 11 inkarnaciju doživio prije nekoliko godina u 'Freddy protiv Jasona'.