Paklena naranča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Paklena naranča

Paklena naranča

A Clockwork Orange (1971.)

Warner Bros. Pictures / Continental film

136' drama

Režija:           Stanley Kubrick

Uloge: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Steven Berkoff, Adrienne Corri, Carl Duering, John Clive, Aubrey Morris

Scenario:        Stanley Kubrick, Anthony Burgess

Producent/i:   Stanley Kubrick, Si Litvinoff, Max L. Raab, Bernard Williams

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Paklena naranča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.54
37
0.00

theBLACK 06.05.2012 Ocjena recenzije : 0.0

zijev... 2, gluplji, isprazniji i još lakši za konzumirati

Ovaj film uopće ne zahtjeva neki veliki mentalni napor (osim ako ste idiot, nemojte ovo shvatiti kao uvredu) nego zahtjeva da ga koncentrirano gledate, da uložite u njega. I za nagradu dobivate mnogo više nego od glupih filmova koji zahtjevaju samo da stisnete play.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

adriana_m 11.05.2011 Ocjena recenzije : 1.0

zijev...

meni je ovaj film dosadan, neshvatljiv..ništa posebno..koliko sam čula da je super--ovo nisam očekivala...ne bi ga sigurno opet gledala, ima milijun boljih filmova od ovog

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 14.11.2008 Ocjena recenzije : 1.0

bizarno i provokativno

Stvarno ne znam kako bih ocijenio ovaj film. Ili je kultno remek-djelo ili totalno smeće kod gledatelja. Ustvari, ovaj film se nekako ne uklapa u mašineriju današnjih filmova i stoga djeluje bizaran i zbunjujuć te zbilja teško sjeda ali opet s druge strane ovo djelo je nekako vrlo originalno i neobično - iako nisam pretjerano uživao u filmu, svjestan sam da film ima neku umjetničku vrijednost i da propitkiva nešto. Ovo je definitvno najkontroverznije djelo Stanleya Kubricka, film obiluje mnogim vulgarnim izrazima i simbolima, kao i pretjeranom golotinjom bez ikakve cenzure, što nekima može biti gadljivo(kao meni npr.) Vjerujem da današnjoj mladeži ovaj film uglavnom nebi sjeo jer kao što sam rekao nigdje se ne uklapa u današnjem holivudu, kao ni onima koji ne poznaju opus i način rada velikog Stanleya Kubricka. Inače, ni meni film nije posebno oduzeo dah, gledano u cjelini, osim što mi je impresivna glazbena pozadina odmah na početku filma i koja se opet pojavljuje negdje na sredini, zbilja odlična i atmosferična glazba. Ovaj film je na mnogim kritičarskim listama kao veliko kultno ostvarenje i slažem se s time jer se objektivno radi o skroz neobičnom filmu koji ima neku dozu sirovosti i prepoznatljivosti. Tko voli nešto bizarno neka pogleda ovo, barem zbog opće filmske naobrazbe.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

trash9tomo 19.09.2008 Ocjena recenzije : 4.33

SUSTAV

Clockwork Orange,film koji ne može ostaviti ravnodušnim.
Bez pretjerivanja vrhunsko bezvremensko dijelo genija.
Malcolm McDowell i njegova gluma uvlače u svijet mučenja,nepoštenja,ljudske zlobe,kajanja,odbacivanja,morala,izdaje...itd,zapakirano u odličnu atmosferu.Kultno ostvarenje i obavezan dio filmske kulture.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: