Zalomilo se - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zalomilo se

Zalomilo se

Knocked Up (2007.)

Universal / Continental film

129' komedija

Režija:           Judd Apatow

Uloge: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd, Leslie Mann, Jay Baruchel, Jonah Hill, Jason Segel, Martin Starr

Scenario:        Judd Apatow

Producent/i:   Judd Apatow, Shauna Robertson, Clayton Townsend

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Zalomilo se

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.46
57
0.00

markoboban 30.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Omaklo se

Judd Apatow (''The 40 Year Old Virgin'') nastavlja da nas zasmejava servirajući nam još jednu urbanu komediju (napisao i scenario naravno). U središtu priče su Ben Stone (Seth Rogen), besposličar, koji sa društvom ''krade bogu dane'', smatrajući poslom stavljanje ''svih slobodnih golišavih scena poznatih glumica'' na web-sajt. Nasuprot njemu, mlada novinarka Alison Scott (Katherine Heigl) u potpunosti je posvećena karijeri, pa je unapređenje u mreži E! Entertainment, gde radi kao voditeljka pred kamerama, sasvim logičan sled događaja. Odlazak u kafić, da zajedno sa starijom sestrom Debbie (Leslie Mann) proslavi svoje unapređenje, završiće se po Alison totalno neočekivano. Malo cuge, ples, zezanje i ona sa praktično potpunim strancem završi u krevetu, prepuštajući se čarima neobaveznog (iznenadnog) seksa i to još bez ikakve zaštite. Nakon dva meseca, Alison shvata da se nešto dešava s njom. Pozitivan rezultat na test za utvrđivanje trudnoće, nateraće Alison da kontaktira Bena. Sledi pravi šok, naročito kada Alison, uprkos savetima majke, odluči da rodi dete. A dvoje mladih, budućih roditelja ipak bi trebalo da se bolje upoznaju, jer će njihovi životi neminovno sada biti povezani. Niz urnebesnih scena, duhovitih (mada dosta i vulgarnih) dijaloga, prati dalji tok radnje. Odličan odabir glumaca, jer pored sjajnih rola dva glavna lika, moram pomenuti i odlične epizodne role, pre svega bih pomenuo Petea (Paul Rudd), Debbienog supruga (pod stresom), kao i Benovih ortaka: Jason, Jay, Martin i Jonah (Jonah Hill, meni uvek smešan). Miks komedije i romanse je zaista prava dobitna formula. Na jedan osvežavajući, neobavezan i duhovit način shvatamo kako prava agilna žena od jednog blesavog, neodgovornog muškarca može napraviti čoveka. Odlično bez pogovora. Ulje i voda ne idu zajedno, ali Mr Apatow nas uverava na jedan odista briljantan (i inteligentan) način, da to i ne mora da bude uvek baš tako. Preporuka svima, a tu mislim i na one koji su prevalili tridesetu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 13.10.2009 Ocjena recenzije : 3.17

Ponovni uspjeh Apatowa

Komičarski potencijal Judd Apatowa je prepoznat od pubilke i kritičara sa filmom 'The 40 Year Old Virgin', dok se Apatow u svom sljedećem filmu, 'Knocked Up' bavi seksom za jednu noć i njegovim neželjenim posljedicama. Nespojivo postaje spojivo kada vječni neradnik Ben Stone završi sa zgodnom Allison pod utjecajem poveće količine alkohola. Rezultat je beba, a sam film nevjerojatno dobro funkcionira zbog odličnog scenarija koji omogućava razradu ne samo odnosa između Bena i Allison već i braka između Petea i Debbie (sestra od Allison). Izrazito smiješno je prikazano Benovo društvo i svi ti glumci sporedni glumci odlično pariraju glavnima te ih po mom mišljenju i zasjenjuju. Posebno su odlični Paul Rudd i Leslie Mann (redateljeva žena) u ulozi bračnog para koji su već prošli sve kroz što prolaze Ben i Allison. Nakon prvih 100 minuta film ima mali prazni hod, te su scene pred kraj s rođenjem bebe malo preduge a i kraj u kojem prezgodna žena završava s napušenim debeljkom bez prihoda je poprilično nerealan;no unatoč svemu 'Knocked Up' je odlična komedija koja se bavi neželjenom trudnoćom pritom predstavljajući likove koje samo Judd Apatow može stvoriti. 'Knocked Up' dobiva thumbs up od mene.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Varaja 26.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

genijalan film,drama smisao za humorm =)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 25.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Preglup film

ni ne kužim ga a i d aga kužim svejedno je glup tako da čista jedinica

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

karlek 30.07.2008 Ocjena recenzije : 1.0

predobro

predobar film... jedan od najboljih kojih sam ikad pogledao...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

terminator56 14.07.2008 Ocjena recenzije : 1.5

nije mi jasno..

... zašto ovaj film svi hvale. Jedna prosječna američka komedija i ništa više.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 14.07.2008 Ocjena recenzije : 5.0

smiješan film

isplati se pogledati. seth rogen je pravi genijalac. film je mrak. nije sličan drugim 'glupim' filmovima. zapravo ni nije glupi film iako se to može učiniti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

beegee 22.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

ne kuzim

Iako Judd Apatowa proglasavaju nekim kraljom komedije za odrasle, nikako mi nije jasna ta kruna. Filmovi su mu dosadni, dugi i nesmjesni. No za razliku od junfera, ovaj se da pogledat. Navucena dvojka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 26.04.2008 Ocjena recenzije : 4.5

Zalomilo mi se

Evo, nakon dužeg odbijanja konačno se i meni zalomilo pa sam odlučio pogledati ovaj film. Moje sumnje su se ostvarile, jer film spada u kategoriju „sve već viđeno“, dakle Ljepotica i Zvijer koji se ujedno ne poznaju, završe zajedno i ona ostane trudna. Mislim da je ova tema već prožvakana u nekoliko sličnih filmova i serija.
Iako je ovaj film deklariran kao romantična komedija, nisam se nešto previše nasmijao. Naime cijeli komični dio filma bazira se na konzumiranju trave od strane glavnog lika i njegovih prijatelja, a takav humor mi već lagano ide na živce.
Jedino što ovu komediju izdvaja iz mora sličnih, jest vrlo solidna glumačka postava i pomalo pretjerano vremensko trajanje (2h i 10min).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 16.02.2008 Ocjena recenzije : 3.0

bit će da se meni film zalomio

kod gledanja ovakvih filmova jedino je btino spustiti očekivanja na nivo tipičnih i već prožvakanih američkih komedija.
ništa posebno, ni previše smijeha ni previše suza, eto.
jedino je katherine heigl predivna u filmu-to je plus.
veliki minus-prikazivanje pravog trenutka poroda, vrlo neočekivano, vrlo nepotrebno i vrlo bljak.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ayyita 13.02.2008 Ocjena recenzije : 2.4

ah što mi bi

infantilno i naporno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

biribenda 13.02.2008 Ocjena recenzije : 1.33

:)

svidjela mi se komedija ali nazalost nije jedan od onih filmova koje mozes vise puta pogledati i da ti i dalje budu super :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Shaake it 03.02.2008 Ocjena recenzije : 1.75

da pukneš od smijeha- DOSLOVNO

Smijala sam se od početka do kraja.
pregenijalno
presavršeno
i najvažnije- presmiješno. =)))
skoro svaka scena je bila presmiješna, ali zato spašavanje glave u potresu,a pritom da ti je najveća briga čuvati nargilu mi je i više nego bila urnebesna dokle ti trudna djevojka spava u drugoj sobi.
scene rađanja su najvjerovatnije svim mlađim ženama bile pogubne te su odlučile ne rađati nakon viđenog hehe
najveći šarm su dali benovi prijatelji koji su sa svojim *pink eyes*, okladama i napušenim gledanjem pornića svakoga natjerali da se nasmije kad ih ugleda u kadru.
LUUUDNICA :)))

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Inesika 25.12.2007 Ocjena recenzije : 1.33

Pa dobar je film, za zabavu i smijeh

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ArcMihael 11.11.2007 Ocjena recenzije : 1.33

Nije toliko loše

Ovako film nije čista komedija nego je nekakva romantična mješavine komedije i filma strave za one koji imaju cure:))
U svakom slučaju preporučam svima

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 02.11.2007 Ocjena recenzije : 2.75

Katastrofa

Humor koji se temelji na psovanju. Fuck this, fuck that, shit this, shit that, bitch, dick, penis i mnoštvo drugih riječi. Poprilično plitko i slično nedavnome ostvarenju sa istim glumcima SUPERBAD. Glumci naravno katastrofalni i žalosni, a ne smiješni. Režija uobičajeno kretenska (da upotrijebim još jednu riječ iz filma). Ovaj film nikako ne bih preporučio starijima od 30 jer oni jednostavno nisu 'cool' za ove stvari 'dude'. Film je postigao veliki uspjeh u Americi, što dovoljno govori o inteligenciji mladih Amerikanaca. U Europi će nadam se, zabilježiti skromnije rezultate. Uglavnom plitko, dosadno, lako zaboravljivo, negledljivo, katastrofalno, odvratno, kretensko, majmunsko, debilno filmsko djelce. Sigurna i čvrsta jedinica.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 02.11.2007 Ocjena recenzije : 2.2

bez veze

komedija po nicemu posebna

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: