Resident Evil 3: Istrebljenje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Resident Evil 3: Istrebljenje

Resident Evil 3: Istrebljenje

Resident Evil: Extinction (2007.)

Sony Pictures / Blitz film i video

95' akcija, horor, vestern

Režija:           Russell Mulcahy

Uloge: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen, Mike Epps, Spencer Locke, Ashanti, Gary Hudson

Scenario:        Paul W.S. Anderson

Producent/i:   Paul W.S.Anderson, Jeremy Bolt, Robert Kulzer

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
imdb

Resident Evil 3: Istrebljenje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.45
42
0.00

Zombiji, čuvajte se genetski modificirane Mille Jovovich koja nastavlja s makljažom i nakon kraja svijeta. Treći i (navodno) završni dio trilogije.

Posljednji film iz 'Resident Evil' trilogije nastavlja priču prethodnog filma - nakon pohoda smrtonosnog virusa po svijetu, preživjeli se okupljaju u podzemnim bunkerima i raznim konvojima. Alice (Milla Jovovich) opet ustaje protiv korporacije Umbrella, koja ju je zarobila i podvrgla raznim pokusima, što joj je promijenilo genetski kod i dalo nadljudsku snagu, osjetila i spretnost. Zla korporacija ponovno pokušava iskoristiti opasni virus pa Alice nakon skrivanja u pustinji Nevade, uzvraća udarac koristeći svoje nove moći. U tome joj pomažu i stari prijatelji Carlos (Oded Fehr) i L.J. (Mike Epps), te novi preživjeli Claire (Ali Larter), K-Mart (Spencer Locke) i Betty (Ashanti)...


'Resident Evil 3:Istrebljenje', r: Russell Mulcahy, trailer

'Resident Evil' je superuspješna igrica, a očito i filmski serijal ima svoju publiku jer se doguralo do još jednog nastavka akcijskog horora sa zombijima i Millom Jovovich u glavnoj ulozi. Film je imao vrlo uspješno otvaranje na kino blagajnama pa je prvi vikend prikazivanja u Americi zaradio 24 milijuna dolara, što je nadmašilo prve vikend-zarade prethodnih nastavaka. Iako je bilo planirano da se snime samo tri nastavka serijala, ovaj uspjeh možda natjera producente na nove sequele. U svakom slučaju, trilogija je bila plodonosna za scenarista Paula W.S. Andersona i glumicu Millu Jovovich – par očekuje bebu, a nakon bebe u planu je i vjenčanje. 

Kritičari obično mrze akciće koji se rade prema videoigrama (kako samo tretiraju Uwe Bolla!), a bogme ne vole ni videospotovske redatelje poput Russella Mulcahyja, koji je režirao ovaj film. Istina, ponešto im se svidi i u ovakvim filmovima, pa tako Marc Savlov (Austin Chronicle) kao pozitivnu stvar ističe 'golu Millu Jovovich', ali ni to mu nije dovoljno za pozitivnu ocjenu. Ostali kritičari se u svojim negativnim kritikama uglavnom poigravaju s naslovom i predlažu kraj serijalu, pa Scott Brown (Entertainment Weekly) ocjenjuje da originalni naslov filma ('Resident Evil – Istrebljenje') 'daje nadu', Steven Hyden (The Onion) predlaže ime 'Resident Evil: Game Over', a Erin Meister (Boston Globe) savjetuje da RE 3.0 treba – nadogradnju. Ipak, neki ovaj nastavak smatraju najzabavnijim od svih dijelova trilogije, pa Jim Ridley (LA Weekly) očekuje nastavak u kojem će se 'vojska klonova Mille Jovovich boriti s bojnom genetski modificiranih Asija Argento'.  

s.p.