Oslobađanje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oslobađanje

Oslobađanje

Deliverance (1972.)

Warner Home Video

109' avantura, drama, triler

Režija:           John Boorman

Uloge: Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty, Ronny Cox, Billy McKinney

Scenario:        James Dickey

Producent/i:   John Boorman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Oslobađanje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.29
14
0.00

MRKY 25.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

anti-avatar

Gledajući ono infantilno smeće od filma (Avatar), stalno su mi padali na pamet fenomenalni filmovi slične tematike (Misija, Smaragdna šuma) eto Deliverance mi je tek sad pamet. Sukob čovjeka i prirode, modernog i starog ovdje je prikazan u svoj svojoj brutalnoj žestini. Od glumaca preko fantastične režije i legendarne muzike ovo je film koji obogaćuje čuvjeka i njegov duh u svakom pogledu. Jednom riječju ANTI-AVATAR.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 07.07.2008 Ocjena recenzije : 5.0

zanimljivo

Dobar film, fali još ''nešto'' da bude vrhunski.
No, vidjeti film snimljen 1972, mlade Voight, Reynoldsa ... filmovi prije evolucije filmske tehnologije... ima tu nešto i nostalgije za neki starim vremenima...

No, gdje su našli one seljake(rednekse)...svaka cast!!!!haha

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matt laric 09.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

osbogenje

ja bih znao kako daga snimim dali je moguce posto nisam ga vidijo pa neznam kako da ga ocjenim dali je moguce da snimim iostale hvala ljepa unaprjed

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Fatty 22.10.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Kolega ispod mi oteo naslov...

...baš tako! Ovo je klasik! Film koji trebate svakako pogledati! Osim scene "Dueling Banjos" spomenuo bi ligendearnu scenu gdje jedan od glumaca mora skvičati poput svinje (ako znate na šta mislim). :)) Priča je ovo o četiri gradska frenda koji se zažele odmoriti od svakodnevnog brzog života i otići na spuštanje rijekom u kanuima. No umijesto odmora i zabave naletili su na nešto malo drugačije. Trebam li spominjati da sam na kampiranje na Mrežnici sa svojim frendovima išao u majici sa južnjačkom zastavom na sebi i kaubojskom šeširu na glavi! Za svaki slučaj! :) Nikad neznaš! Zlu ne trebalo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

istrazitelj 10.10.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Klasik

Film starijeg datuma kada je još Burt Reynolds bio u top 10 akcijskih glumaca. Nezaboravna scena je "dueling banjos". Skoro da samo zbog te glazbene minijature ne smijete propustiti ovaj film. Od sredine do kraja film je vrlo napet i brz. Pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: