Prva pobjeda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prva pobjeda

Prva pobjeda

In Harm's Way (1965.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

165' drama, ratni

Režija:           Otto Preminger

Uloge: John Wayne, Kirk Douglas, Patricia Neal, Tom Tryon, Paula Prentiss

Scenario:        Wendell Mayes, James Bassett

Producent/i:   Otto Preminger

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Iznenađeni napadom na Pearl Harbour dvojica vojnih lica nastoje se suočiti sa gubicima i odgovoriti, svaki na svoj, samodestruktivan način.  

Iznenadni napad Japanaca na Pearl Harbour osjetili su gotovo svi. Među manjinom koja nije izravno sudjelovala u napadu je kapetan Rockwell Torrey (John Wayne), no zato je njegov kolega Kimmell (Franchot Tone) okrivljen za gubitak gotovo cijele flote.

Torrey pak uz pomoć bivšeg scenarista, sada špijuna Egana Powella (Burges Meredith) i poručnice Maggie Hayes (Patricia Neal) kreće u naoko beznadni protunapad pod vodstvom admirala Nimitza (Henry Fonda).

U međuvremenu Torreyev podređeni komadant Paul Eddington (Kirk Douglas) shrvan je smrću supruge u napadu što ga dovodi u konflikte sa okolinom i samim sobom. Uvaljuje se mladoj medicinskoj sestri koja pak baca oko na njegovog otuđenog sina (Brandon De Wilde) što dodatno komplicira situaciju.

Ovaj ratni spektakl Otta Premingera baziran na noveli 'Harm's Way' Jamesa Basseta prebogat je događajima o čemu svjedoči i trajanje (165 min.).

i.k.