Čiča miča, (ne)sretna je priča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čiča miča, (ne)sretna je priča

Čiča miča, (ne)sretna je priča

Happily N'Ever After (2007.)

Lionsgate Films, Vanguard Films / Blitz film i video

75' animirani, komedija, dječji

Režija:           Paul J. Bolger, Yvette Kaplan

Scenario:        Robert Moreland

Producent/i:   John H. Williams

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi:

službeni site
imdb

Čiča miča, (ne)sretna je priča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.20
10
0.00

Panika u Zemlji bajki – zla maćeha odlučila je svim pričama dati nesretan kraj! Čiča miča, kakva li će na kraju ispasti ova 'shrekoidna' priča?

Nekoć davno u Zemlji bajki sve je bilo kako treba: Pepeljuga je bila na kraljevskom balu, Zlatokosa raspuštala dugu kosu, a Uspavanu ljepoticu čekao je poljubac. I baš kad im se svima približio 'i živjeli su sretno' kraj - mudri čarobnjak, koji održava ravnotežu između dobra i zla, odlazi na odmor u Škotsku, a svoja zaduženja ostavlja pomoćnicima Munku i Mambu. U trenutku njihove nepažnje Pepeljugina zla maćeha, Frieda, domogne se čarobnog štapića, ne bi li u djelo provela svoj plan: zavladati Zemljom bajki, kako bi zločesti pobijedili i sve priče dobile novi, nesretan, kraj.

E, ali, tada Pepeljuga kreće u akciju. Umjesto da romantično sanjari o zgodnom princu, preuzima stvari u svoje ruke, a u pomoć joj priskaču najbolji prijatelj, Rick te Munk, Mambo i cijela vojska patuljka i vila. Mogu li oni spasiti bajke, a Pepeljuga uz put pronaći pravu ljubav? 


'Čiča miča, (ne)sretna je priča', r: Paul J. Bolger, Yvette Kaplan, trailer

Ovaj animirani film ekranizirana je kompilacija motiva iz poznatih bajki braće Grimm zakuhana u kotlu producenata 'Shreka', no usporedbe sa 'Shrekom' samo joj - štete. Kritičari su složni u ocjeni da je film pretjerao u pokušaju oponašanja stila zelenog čudovišta, o čemu svjedoči i mizerna ocjena na RottenTomatoesu - 3.1 %. Konačan izgled filma ocijenjen je kao neprikladan spoj raznih stilova animacije, između ostalog i zato što je 'Čiča miča' prvotno trebala biti snimljena u 'staromodnoj' 2D tehnologiji, ali su producent John H. Williams i redatelj Paul J. Bolger tijekom snimanja odlučili da je to preriskantno i okrenuli se ziheraškom 3D trendu.

James Berardinelli (ReelViews) napisao je da je film napravio najveći prekršaj – 'misli da je duhovit i pametan, ali nije ni jedno ni drugo', a dodao je i da su 'filmaši zamijenili banalnost za vrckavost i glupavost za humor'. Elizabeth Weitzman (New York Daily News) primjećuje da se 'glumci dobro zabavljaju sa scenarijem Roberta Morelanda', ali misli 'da pretjerana animacija izgleda kao da je ispala iz nekog drugog filma.'

s.p.