Jahači lake konjice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jahači lake konjice

Jahači lake konjice

The Lighthorsemen (1987.)

Columbia TriStar Home Video / Blitz film i video

131' drama, ratni

Režija:           Simon Wincer

Uloge: Jon Blake, Peter Phelps, Nick Wateres, Tony Bonner, Bill Kerr

Scenario:        Ian Jones

Producent/i:   Antony I. Ginnane, Ian Jones, Simon Wincer

Zemlja:          Australia

Linkovi: imdb

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Wincerov ratni spektakl približava nam borbu pripadnika australske Lake konjice u sklopu Britanske vojske u Palestini 1917. godine.

Nakon što je sudjelovala u iskrcavanju na Dardanele, u kojem je izgubila veliki broj vojnika, australska je Laka konjica dvije godine kasnije dobila priliku sudjelovati u još jednoj važnoj misiji u sklopu Britanskih kopnenih snaga.

Ovoga im je puta zadatak bio istjerati Turke i Nijemce iz Palestine. Nakon što su uvidjeli da su Njemački položaji i više nego dobro branjeni novi general Allenby se odlučuje na neočekivani manevar kroz pustinju.

Riječ je o iznimno riskantnom potezu iz razloga što je prije zauzimanja samog grada potrebno osigurati vodu. U protivnom će pustinja biti i posljednje počivalište cijele vojske.

Ovaj obljetnički film, snimljen u povodu 70. godišnjice bitke, ratni je spektakl u punom smilsu te riječi. Ogroman budžet uz golemi broj statista su uz samog Wincera zaslužni za nekoliko spektakularnih scena u filmu čiji je osnovni zadatak bio odati počast pripadnicima Lake konjice.

i.k.