Bogovi su pali na tjeme - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bogovi su pali na tjeme

Bogovi su pali na tjeme

The Gods Must Be Crazy (1980.)

CAT Films

109 min avantura, komedija

Režija:           Jamie Uys

Uloge: Marius Weyers, Sandra Prinsloo, N!xau, Louw Verwey

Scenario:        Jamie Uys

Producent/i:   Jamie Uys

Zemlja:          Botswana

Linkovi:

home page

imdb

Bogovi su pali na tjeme

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.45
20
0.00

Kako boca Coca cole nađena u pustinji od strane Bušmana može promijeniti do tada ne pretjerano uzbudljivu svakodnevnicu i unijeti razdor u miroljubivo pleme...

Duboko u Kalahari pustinji, pratimo posljedice prvog susreta tehnologije i plemena Sho. Boca Coca cole pukim slučajem (ispala je ekološki neosvještenom pilotu iz aviona) nađe se u rukama neponovljivog Xixa, koji je, zgranut pronalaskom tog neobičnog predmeta, odnosi glavešinama plemena. Pleme je također fascinirano tim stranim predmetom za koji nalaze različite, iznenađujuće kreativne funkcije. Najedanput naizgled običnu bocu Coca cole svi žele posjedovati, i ona na kraju biva razlog neprastalnih svađa između pripadnika plemena. Stariješine odlučuju da je ipak najbolje, taj čudnovati ukleti predmet vratiti Bogovima, jer jasno je da od njih i potječe.


Istovremeno, upoznajemo Andrewa koji istražuje područje u blizini plemena, te Kate, učiteljicu kojoj je njen stari posao dosadio I odlučila je neko vrijeme raditi s djecom u Bocvani….


Humor u ovom filmu toliko je jednostavan, ali ipak-nasmijat će vas više od bilo koje suvremene komedije.