300 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      300

300

300 (2007.)

Warner Bros. Pictures

116` akcija, ratni, spektakl

Režija:           Zack Snyder

Uloge: Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West, David Wenham, Vincent Regan, Rodrigo Santoro

Scenario:        Zack Snyder, Kurt Johnstad, Michael Gordon

Producent/i:   Mark Canton, Gianni Nunnari, Bernard Goldmann, Jeffrey Silver

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer

300

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.04
195
0.00

bad bumbar 02.05.2012 Ocjena recenzije : 0.0

dobar

dobar - dobar film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

theBLACK 26.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Još mi se više sviđa zbog kritika

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Robert Hrkac 05.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Robert Hrkac

Film je za mene prava katastrofa...posebice zato jer se toliko pričalo o 300..Scenarij je plitak,gluma očajna osobno sam se jako razočarao u film i nadam se da neću ništa tako ponoviti nikada...LOŠE LOŠE LOŠEE

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Feniks 28.03.2011 Ocjena recenzije : 0.0

ZAKON

Predobar film, jedan od boljih koje sam gledao, Gerard Butler je zakon zakon zakon! :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

balky 23.01.2011 Ocjena recenzije : 4.0

this is funny...

odlicni specijalni efekti, odlicna gluma, super glazba, prekrasni krajolici a sve zacinjeno i vise nego poprilicnom dozom humora i brutalnosti. nesto sasvim novo ali nadam se ne i neponovljivo u svijetu filma. bravo za redatelja, svidio mi se i njegov remake zore zivih mrtvaca, oba su filma jako atmosfericna i to je ono sto vam najvise ostane u sjecanju, bravo zack. this is funny

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Zrino 30.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

300

Odlican film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lincoln_osiris(RDJ) 20.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Mandess?! This...Is...SPARTA!!!!

Stvarno odličan povijesni film. Sviđa mi se i način na koji je snimljen, a Leonida (Gerard Butler) me oduševio! Svatko tko ga nije pogledao ne zna što propušta.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 05.10.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Ponos Sparte

Priča o drevnoj bici kod Termopila je opšte poznata stvar. Neko je čitao o tome,neko gledao dokumentarac,a neko dugometražni igrani film. Polazeći od premise filma:'Pripremite se za slavu!', Zack Snyder (autor horora 'Dawn of the Dead') prihvatio se nimalo zahvalnog zadatka da nam prikaže epsku borbu, na jedan nov savremeni način. Pronašavši inspiraciju u stripu Franka Millera '300' i primenom tehnologije 'CGI' (Computer-generated imagery) uspeva da nam dočara antičku Grčku na jedan potpuno nov i originalan način.Naime pre same bitke kod Termopilskog klanca (480. godine p.n.e.),upoznaje nas sa višedecenijskom borbom između persijskog vođe Kserksa (Rodrigo Santoro) i Grka. Akcenat je stavio na mitologiju Sparte, a manje na precizne istorijske činjenice (u prilog tome scena transa sa Oracle devojkom,iz koje se izvodi zaključak da Spartanci nisu smeli otići u rat). Sama borba predstavlja vrhunac mržnje,rivalstva,načina razmišljanja,pa i načina života, između dveju sukobljenih strana.Predvođeni kraljem Leonidom (Gerard Butler) 300 Spartanaca junački se suprotstavljaju daleko brojnijem i nadmoćnijem neprijatelju.Persijska vojska je sastavljena od porobljenih naroda,tačnije vojnika koje je moćno persijsko carstvo tokom godina osvajačkih ratova,potuklo i potom regrutovalo u svoje redove.U protivnom, znala se sudbina vojnika koji je bio na poraženoj strani – smrt. No smrt je nešto savim normalno za Spartanca koga uspete da potučete u borbi.Dobra vojnička obuka i strategija ratovanja u kombinaciji sa hrabrošću i visokim moralom oličenim u činjenici da je žrtvovanje vlastitiog života prihvatljiva cena za slobodu,čine Spartance naprosto savršenim borbenim mašinama. Važan lik je nesumnjivo i kraljica Gorgo (Lena Headey),koja daje potrebnu dozu romanse ovom akcionom spektaklu. Gledalac posmatrajući sjajno odrađene scene borbe koje su brutalne (odsecanja glava,ruku,nogu),sa puno krvi,iako zna krajnji ishod borbe,ipak ostaje bez daha.Veliki budžet namenjen za snimanje i to na više lokacija (Montréal, Québec i L.A. California) jasno se vidi kroz brojne vizuelne efekte, bogatu scenografiju, izvrsno urađene kostime (tadašnje vojničke uniforme) i po vrlo profesionalnom pristupu glavnih likova tokom snimanja filma.Neki su morali da nabace mišićnu masu,neki da smršaju,sve u cilju vernog prikaza savršenstva spartanskog ratnika.Ovakav spoj priče i dobre glumačke podele čini ovaj film pravim malim remek-delom filmske umetnosti.Svako ko voli film ovo naprosto mora da odgleda! A Zack Snyder je sebi definitivno široko otvorio vrata Hollywooda.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Carwin 17.07.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Odličan film

Doista moćna priča o hrabrosti i ponosu 300 Spartanaca koji su svoje živote dali za Spartu. Bili ljubitelji žanra ili ne, ovaj film svakako morate pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cnovak1 21.06.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Gledljivo

Ovaj film je gledljiv.I to je sve šta ću reći o filmu u kojem glumci ratuju,a izgledaju kao da su sad izašli iz wellness centra.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aakkoonn 11.01.2010 Ocjena recenzije : 1.0

300

Sigurno najbolji povjesni film ikada!!!!!!!!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marina7122 13.09.2009 Ocjena recenzije : 1.0

odlično

film je odličan,efekti predobri.malo mašte+malo povijesti=perfektan film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 11.06.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Pa najbolji povijesni film!!!

iskreno nisam baš ljubitelj tog žanra i meni su svi ti filmovi na isti kalup ali ovaj je sam po sebi drugačiji...kad gledam film kao povijesni film nije neki jer je tipična borba koja na kraju završava nesretno ali kad pogledam koliko su glumaca i statist aokupili te odlične scene i prikazi krvi te krvavih brobi film je odličan...leonid je lik koji sam po sebi djeluje vrlo uporno i imam dojam kao da mu je jedino stalo do njegove slave i želi samo proslaviti spartu...kralj perzije djeluje zastrašujuće kao i njegova čudovišta koja je slao..sve u svemu najbolji povijesni film koliko uistinu može i biti...:)))...valjda ste skužili

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 08.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Dobro

Povijesno netočan ali svakako zanimljiv i nabrijan i sa odličnim specijalnim efektima. Jedino me smeta preglumljavanje i pretjerivanje s prikazivanjem muških torza.

Ima mana ali vrijedi pogledati tek toliko da ubijete vrijeme.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Guderian 13.01.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Glupost

Poprilično glup film...
Toliko je nabrijan s tim Leonidom i njegovim prekenjavanjem tj. kretenskom glumom i samim likom kojeg tumači....
Uglavnom film mi je čista glupost i nakon što sam ga jednom pogledao ne pada mi napmet to ponoviti...
dvojka zbok povijesne teme...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nouvek 14.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

OVO....JE... SUPER!!!!!

film je žestok-ratni film kakvog nema a mogo bi ga još pogledati barem 10 puta. kog briga zbog ovih glupih komentara(na prvoj stranici filma) kao npr. iranski političari i nekakav spomenuti rasizam... kog briga za to mislim ipak je to sparta.
svi sa slabim želucem barem pogledajte parodiju na you.tube-u, svi ostali uživajte u filmu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Genius 14.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Vrlo dobro

Visoka ocjena zbog dojma koji je film ostavio na mene. Spartanci izgledaju i bore se kao bogovi. Prikaz njihovog načina života i razmišljanja me ostavlja u strahu i razmišljanju da je taj narod nekada tako i živio. Možda malo pretjerivanje kod Perzijanaca.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

leonida 11.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Genijalno

S obzirom da je Gerard Butler moj trenutni favorit moram naglasiti da sam jako subjektivan kada se on šeta cijheli film gol. No međutim, film je smišljen kao povijesno sf borba non-stop i kao takav mi je genijalan. S obzirom da mi Frank Miller nekako u zadnje vrijeme leži film mi je došao u pravo vrijeme. Borab i u pozadini Metllica i slični, koljaža i mišići su mi zauvijek ostali usječeni u mozgić. Dakako priča mi se svidjela jer sam saker za poviejst(bilo to točno ili približno točno-svejeno). Stavrno mi je dosta Spidermana, Supermana, Ironmana i sličnih manova. Ovo je moj Staraman kad sma nabrijana i želim gledati dobru borbu uvijek pobnovo ubacim 300 i uživam. Naravno da volim pogledati kvalitetan film ali znaš ono kada nešto pogledaš i s obzirom na trenutno raspoloženje jednostvano mi je film došao kao naručen. Osim Hrbarog srca i Dvije nabijene puške this is my favorit. Razočarati će se prai filmofili kojim film mor imati i druge kvalitete ali nedostatak točne povijesne priče gluma i odlično snimljene scene meni su bili dovoljno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

korda 07.06.2008 Ocjena recenzije : 0.0

film je za 300

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

undying 05.04.2008 Ocjena recenzije : 1.0

300

film vizuelno izgleda odlicno. pocetak mi je isto jako dobar, ali ostatak filma je korpa za otpatke. karaktera gotovo da nema, osim ako karakterom ne smatrate kad ovaj vikne "This is Sparta" i onda pocne borbu sa hrpom neprijatelja, to je uostalom i sva radnja filma, to je tacnije svaki dio filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: