Armin - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Armin

Armin

Armin (2007.)

Maxima film, HRT, Busse & Halberschmidt, Refresh Production / Blitz film i video

82' komedija, drama

Režija:           Ognjen Sviličić

Uloge: Emir Hadžihafizbegović, Armin Omerović, Marie Baumer, Barbara Prpić, Orhan Guner, Borko Perić, Boris Svrtan, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ivana Bolanča

Scenario:        Ognjen Sviličić

Producent/i:   Damir Terešak, Marcelo Busse, Markus Halberschmidt, Ademir Kenović

Zemlja:          Hrvatska, Njemačka, Bosna i Hercegovina

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Armin

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.51
35
0.00

BekirBeco 24.05.2012 Ocjena recenzije : 0.0

GDJE DA SE GLEDA

zelim da znam gdje mogu da gledam ovaj film trazim vec dugo imal ko da mi da stranicu???

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Santiago 18.07.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Armin

Još jedan bljesak domaće kinematografije, kojoj je valjda ispod časti snimiti film s iole uzbudljivijom radnjom. Dva Bosanca, koje glume dva Bosanca u vrlo zahtjevnim ulogama, šeću po Zagrebu i hotelu na kraju grada, dok gledatelj uživa u beskrajnim scenama hotelskog lifta, predvorja i hodnika. Lik Barbare Prpić je imao lobotomiju, a ona dvojica u cijelom filmu ne trznu jedan mišić na licu. Ali to je umjetnost, koju prosječan gledatelj ne mora i ne smije shvatiti, a posebnice ga se ne smije opteretiti odgovorima na neka sitna pitanjca koja ga muče tijekom gledanja filma. A film se kategorizira kao humorna (???) drama....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Carwin 17.07.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Uh...

Ovo je jedan od onih filmova kojima pružimo šansu samo zato što su domaći. Film u redu prikazuje odnos oca i sina, ali to je mogao prikazati i u drukčijoj atmosferi, u boljoj i zanimljivijoj priči, jer ovaj film je stvarno dosada. A odnos oca i sina bez zanimljive priče mogu gledat svaki dan kad vidim svog tatu, nije potreban film :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lejla_s982 02.05.2007 Ocjena recenzije : 0.0

dobar film

sjajan film. izvrsni glumci. posebna pohvala mladom omerovicu, a i emir nije bio los kao pravi "bosnjo". klasicna drama, ali ni sekunde dosadna. posebno mi je upecatljiva zavrsnica.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mai 01.05.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Lijepo i sporo

Čuvši samu priču, odnos između oca i sina, pomislila sam da film ne obećava mnogo - greška! Armini nudi mnogo toga, od izvrsne glume do izvrsne fotografije. Odnos oca i sina je jako dobro pogođen da me još i sad, tri tjedna nakon gledanja filma, fascinira. Možda bi netko filmu zamjerio sporost, ali očito je da je ona je bila nužna za stvaranje atmosfere. U svakom slučaju zanimljiv film, ne bez razloga uspješan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zeks 11.04.2007 Ocjena recenzije : 5.0

zzzzzzz

Nažalost mogu prokomentirati samo prvih 15 minuta filma jer sam ostatak prespavala... :( Al odjavna špica je ok! :)
I jedno naravnoučenje - ne više ići na projekcije iza 23 sata! Al', s druge strane - da mi je bio zanimljiv možda i ne bi zaćorila...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jasnas 02.04.2007 Ocjena recenzije : 5.0

trilogija

Iskreno, nešto malo više mi se svidio Oprosti za kun fu. Čitajući kritike neki kažu da je Armin topla priča, drugi da je hladna, a meni se pak čini kao da je rađena na sobnoj temperaturi - ni topla ni hladna. Kad malo bolje razmislim Armin se u mnogo čemu nadovezuje na prethodni film. U prvom smo imali minirano polje, u drugom samo polje, a u idućem (''raj na zemlji''?)vjerovatno cvjetnu dolinu. Zatim, u prvom smo imali dječaka, sad adolescenta, a vjerovatno u idućem odraslog muškarca. Još ako priča bude išla u smjeru da taj odrasli muškarac želi istjerati vraga iz svoje žene, tako što na neko vrijeme nestane poput duha, imati ćemo klasičnu trilogiju. Na kraju krajeva danas svi rade neke trilogije, zašto je ne bi napravio i Sviličić.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Danko 14.03.2007 Ocjena recenzije : 4.0

SJEĆANJA NA BOSNU

Vjerovatno ne mogu biti objektivan u recenziji, no iskreno ću napisati da je Sviličić uspio iz radnje ovog filma izvući ljudski odnos. Osobito onaj stisak oca koji zagrli Armina uz riječi: Ma nemaju oni pojma! Slično sam doživio ratnih godina u Bihaću i sam moj odlazak u Zagreb nakon užasa rata, upravo je onakav kakvim ga Ogi opisuje u Arminu. Izvrsna gluma Hadžihafizbegovića, koji mi je na premijeri rekao da se više spremao za ulogu Ibre, nego Pašića u Karauli, stvarno će vas navesti na pitanje roditeljskih odnosa u svijetu u kojem danas živimo. Armin, ako se nastavi baviti glumom, zaista će ući u BIH glumačku scenu, jer ulogom tinejdžera, pokazuje ono što smo svi prošli prije nekoliko desetljeća; prva cigareta, zaključavanja u toalet i sl.

Armin je napravljen u suradnji s njemačkim i bosanskim producentima. Kako kaže sam redatelj, Ognjen Sviličić, to je jedan od rijetkih filmova gdje produkcija nije napravljena iz interesa, nego su svi iskreno vjerovali u ono što rade. „Želim ohrabriti ljude da ulaze u više takvih projekata jer jedino tako mala zemlja može izaći u svijet.“ Sviličić je usput najavio svoj novi projekt koji zasada nosi samo radni naziv „Raj na zemlji“. Radnja govori o šest turista na Jadranu i njihovim međusobnim odnosima. „Želim napraviti hrvatski film o međuljudskim odnosima kojim ćemo biti prepoznati na Mediteranu i koji će nas približiti europskoj kinematografiji.“
S nestrpljenjem očekujem "Raj na zemlji", koji će baš kao i "Armin" i "Oprosti mi za kung fu", dokučiti unutarnju snagu naših krajeva, koji u Europi bude zanimanja. Pojma oni nemaju, no možda kad prespavaju (kao što sam učinio nakon premijere u Zagrebu i ja), shvatit će vrijednost Armina i "Armina".

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: