Intervencija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Intervencija

Intervencija

The Suicide (1998.)

Cargo Films / Blitz film i video

90' komedija

Režija:           Glen Freyer

Uloge: Jamie Harris, Alison Eastwood, Phil LaMarr, Chad Lowe

Scenario:        Glen Freyer

Producent/i:   Farzin Toussi

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Scenarist pod stvaralačkom blokadom izgubio je vjeru u svoju profesiju kao i u smisao života te nastoji napustiti ovaj svijet. Lakše reći nego učiniti...

Scenarist Matt Hirsch nema nekih značajnih životnih problema, barem ne takvih koji bi ga natjerali da se ubije. Ipak, ne može se reći ni da su mu sve na broju ako zbog ničeg drugog onda zbog činjenice da intenzivno razmišlja o samoubojstvu.

Smatra da je naučio i isprobao sve što život na ovom svijetu može ponuditi te kako je najbolje da ga napusti, no za to mu treba pištolj. U međuvremenu stupa u kontakt sa bivšim djevojkama nastojeći se prisjetiti ljepših, jednostavnijih vremena. Jedna od njih je i sada sretno oženjena majka Amanda koja ga, za razliku od prijatelja koji nevjeruju da je kadar ostvariti svoje suicidalne planove, jedina shvaća ozbiljno.

Doznavši Mattove namjere roditelji ga posjećuju te mu dovode hrpu starih prijatelja s kojima on više nije u kontaktu, s razlogom. On pak pred njima poriče da se namjeravao ubiti tvrdeći da je rieč o istraživanju za novu novelu 'Suicide with a Vengeance' na kojoj radi.

Iako nije uspio ostvariti svoj naum pronašao je inspiraciju i krenuo u razrađivanje novele koja bi mogla završiti samoubojstvom.

i.k.