Priča o Ricky Bobby - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priča o Ricky Bobby

Priča o Ricky Bobby

Talladega Nights: The Balad of Ricky Bobby (2006.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

108' akcija, komedija

Režija:           Adam McKay

Uloge: Will Ferrell, John C. Reilly, Sascha Baron Cohen, Gary Cole, Michael Clarke Duncan, Leslie Bibb, Jane Lynch

Scenario:        Will Ferrell, Adam McKay

Producent/i:   Will Ferrell, Adam McKay, Sarah Nettinga

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Priča o Ricky Bobby

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.88
8
0.00

Will Ferrell je velika vozačka zvijezda u usponu. Sučeljava se sa životnim problemima i sa Sachom Baronom Cohenom na NASCAR pisti.

Will Ferrell glumi ponajboljeg vozača NASCAR-a Rickyja Bobbyja, koji nastoji slijediti put svoga oca Reesea, bivšeg vozača koji je ostavio obitelj kako bi ostvario snove na pisti.

Ricky na stazi daje sve od sebe kako bi došao do pobjede što mu je pomoglo u stvaranju reputacije velikog borca i priskrbilo vojsku obožavatelja. Uz njega je i kolega i prijatelj iz djetinjstva Cal Naughton Jr. (John C. Reilly) koji mu je puno pomogao u velikim uspjesima.

U kratkom vremenu Bobby je uspio doći do samog vrha uz što ide i prelijepa žena, vila uz jezero, dvojica razmaženih sinova i veliki sponzorski ugovor. Kako to obično biva, prije ili kasnije kola krenu nizbrdo. Život će mu uzdrmati nesreća na stazi nakon koje završava u bolnici.

Put prema dolje ubzava žena koja ga napušta da bi bila sa njegovim najboljim prijateljem Calom, a prijeti mu i do sada najveći izazov na stazi - Francuz Jean Giard (Sacha Baron Cohen) pristigao iz Formule 1.

i.k.