Oštrica ludila - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oštrica ludila

Oštrica ludila

Edge of Madness (2002.)

Lionsgate / Blitz film i video

99' drama

Režija:           Anne Wheeler

Uloge: Caroline Dhavernas, Brendan Fehr, Paul Johansson, Corey Sevier, Jonas Chernick

Scenario:        Alice Munro, Charles K. Pitts, Charles Kristian Pitts, Anne Wheeler

Producent/i:   Charles Pitts, Bill Gray, Derek Mazur

Zemlja:          Kanada, SAD

Linkovi: imdb

Oštrica ludila

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Dogovoreni brak se za 16godišnju Annie čini boljim rješenjem od sirotišta no brak u kojem ju suprug zlostavlja ne pokazuje se kao idealno rješenje.

Pedesete su godine 19. stoljeća, mjesto radnje je ruralna Kanada. Pratimo 16godišnje siroče Annie McKillop (Caroline Dhavernas) koje usvaja mladi škot Simon (Brendan Fehr) kojem je pak potrebna žena, netko tko bi vodio imanje.

Po dolasku u njegovu kolibu Annie uviđa kako ista nije dovršena te da će morati živjeti u obližnjem šatoru zajedno sa njegovim bratom Georgeom (Corey Sevier). Simonova prava priroda vrlo će brzo izaći na vidjelo, kao i manire njegovog brata.

Anniein novopečeni suprug je sebičan, grub čovjek sklon alkoholu koji ju uz to i seksualo iskorištava. George je s druge strane pravi gospodin, intelektualac kojem teško pada bratovo ponašanje prema Annie u koju se uz to i zaljubio.

Jednoga se dana George vraća iz lova zajedno sa Simonovim mrtvim tijelom tvrdeći da je njegova smrt plod nesreće. Uznemirena Annie ubrzo će se naći iza rešetaka, barem dok se ne dokaže njezina nevinost.

i.k.