Ne dao Bog većeg zla - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ne dao Bog većeg zla

Ne dao Bog većeg zla

Ne dao Bog većeg zla (2002.)

HRT, Maxima film

120' komedija, drama

Režija:           Snježana Tribuson

Uloge: Luka Dragić, Filip Ćurić, Ivo Gregurević, Mirjana Rogina, Semka Sokolović Bertok, Goran Navojec, Bojan Navojec, Ozren Martinović, Dora Fišter

Scenario:        Goran Tribuson

Producent/i:   Ankica Tilić

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

IMDb

Ne dao Bog većeg zla

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.73
15
0.00

Serafin 26.01.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Ne dao Bog većeg zla

Snježana Tribuson, uvijek povezivana s humorističnim dramama, sli ne smijemo zaboraviti i jedan od njenih prvih radova "Prepoznavanje" koji je dosta dobro napravljen triler. Tako povezivana s humornim dramama napravila je film "Ne dao bog većeg zla". Jedna od velikih bitnih razlika od svojih prijašnjih filmova je ta da se film događa u prošlosti, te nema nikakve veze sa sadašnjicom, kao što je inače u njenim filmovima.

Film je pun blagog (pomalo sladunjavog) humora, ljubavi, ali ima i emocija. Prikazuje jedno davno izgubljeno vrijeme, kojeg će se rado prisjetiti oni koji su tada odrastali ili živjeli, ali će rado pogledati i oni koji nemaju veze s tim razdobljem i načinom života.

Mirjana Rogina je izvrsna u ulozi dobre i brižne majke, dok je Ivo Gregurević (također izvrstan) primitivni otac, ali razvoj lika kroz film je stvarno dirljiv. On polako pokazuje emocije iako ih viješto sakriva i to je izvrsno. Djeca su poprilično dobra, a kad odrastu tu treba istknuti izvrsnog Bojana Navojca i Borka Perića, dok je Luka Dragić solidan.

Film obiluje i mnogim izvrsnim epizodnim ulogama kao što su Dražen Kuhn, Semka Sokolović Bertok, te Bogdan Diklić.

Scenarij je u filmu dosta dobar, jer ga potpisuje izvrsni scenarist Goran Tribuson. Tekst je dosta dobro razrađen i ima vrlo zanimljive dijaloge. Režija je solidna(kao i uvijek). Nije da je baš jako dobra, ali solidna, ništa posebno.

Vrijedi pogledati, za starije, ali mogu i mlađi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: