Tišina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tišina

Tišina

The Quiet (2005.)

Sony Pictures Classics / Blitz film i video

96' drama, triler

Režija:           Jamie Babbit

Uloge: Elisha Cuthbert, Edie Falco, Camilla Belle, Shawn Ashmore, Martin Donovan

Scenario:        Abdi Nazemian, Micah Schraft

Producent/i:   Tom Schatz, Carolyn Pfeiffer, Holly Wiersma

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Tišina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.86
7
0.00

Darrabban 28.04.2010 Ocjena recenzije : 1.0

Mračni porivi

'The Quiet' je daleko više psihološka drama nego punokrvan triler no funkcionira iznenađujuće dobro na obje fronte s glavnom karakteristikom da se radi o dosta mračnom filmu, kako temom, tako i vizualnim dojmom.

Sniman HD tehnikom, za jedan niskobudžetni film 'The Quiet' izgleda prilično efektno i uglađeno, sa elegantnim kadrovima i laganim pokretima kamere nasuprot često grubom i drhtavom snimateljskom radu karakterističnom za indie filmove. Takav izbor redateljice Jamie Babbit apsolutno odgovara tonu filma i s te strane zbilja potpomaže uvući gledatelja u radnju. Uvijek delikatna tema incesta ovdje je predstavljena na jedan zanimljiv način i, što je još bitnije, iz mnogo kuteva. Glumci su odlični, posebno Elisha Cuthbert čija ranjivost naprosto izvire ispod naoko gnjevne i osvetoljubive vanjštine. Svaki od likova je "roba s greškom" na svoj poseban način, no što je odlično svi su oni opipljivi i vrlo humani samo što ne mogu pobjeći od svojih poriva i uvjetno rečeno - obrambenih mehanizama.

Veliki plus upućujem i odličnoj atmosferičnoj instrumentalnoj glazbi, no prava je šteta što film spušta nekoliko očitih logičkih pogrešaka, inače bi bio izvrstan, no i ovako ako volite kompleksnije trilere zamršene i mračnije tematike - svakako dajte ovom filmu šansu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 23.04.2007 Ocjena recenzije : 4.0

The Quiet

Dobra ideja režisera za ovakav žanr trilera. Sve počinje bezazelno i ništa posebno. Djevojku koju su je prisvojila druga obitelj trebala joj je dati podršku, međutim nastran otac ( da ne idem dalje ) sprovodi svoju igru u kuću i prema ženi, a pogotovo sa kčerkom. Rješenje cijele zavrzlame ipak rješava posvojena djevojka. Takvog oca treba ipak baš tako i riješiti. Osobno dobar triler.. Preporučam ga fanovima trilera.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: