Požuda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Požuda

Požuda

Damage (1992.)

New Line Cinema / Blitz film i video

112' drama, erotski

Režija:           Louis Malle

Uloge: Jeremy Irons, Juliette Binoche, Miranda Richardson, Rupert Graves, Ian Bannen

Scenario:        David Hare

Producent/i:   Louis Malle, Vincent Malle, Simon Relph

Zemlja:          Velika Britanija, Francuska, Njemačka

Linkovi: imdb

Požuda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

Erotska drama sa Jeremyem Ironsom u ulozu uglednog političara na vrhuncu moći čija karijera dolazi u pitanje nakon što postane opsjednut zaručnicom vlastitog sina.

Stephen Flemming (Jeremy Irons) je novopečeni pripadnik britanskog parlamenta, političar u usponu sretno oženjen za Ingrid (Miranda Richardson), otac dvoje djece. Njegov sin Martyn (Rupert Graves) uspješni je novinar u vezi sa prelijepom Annom Barton (Juliette Binoche).

Stephen je poznat kao čovjek bez strasti, control freak koji nastoji svaku pa i najmanju sitnicu u svom životu držati pod kontrolom. Sve to se mijenja kad upozna Annu koja ga na prvi pogled hipnotizira svojom ljepotom i dozom mističnosti.

Sve više vremena provodi s njom te doznaje njezinu tužnu priču - kada je imala 15 godina njezin voljeni brat si je oduzeo život zato što ju nije mogao imati. Stephen pak pokušava opravdati svoju aferu sa Annom činjenicom da njegov sin ne mosli ozbiljno no skora objava zaruka oduzima mu i tu olakotnu okolnost.

Film je snimljen prema noveli Josephine Hart, a za ekranizaciju su zaslužni francuski režiser Louis Malle i britanski scenarist David Hare.

i.k.