Velika buka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Velika buka

Velika buka

The Big Noise (1944.)

20th Centruy Fox / Continental film

74' komedija

Režija:           Malcolm St. Clair

Uloge: Stan Laurel, Oliver Hardy, Margo Woode, Doris Merrick, Arthur Space, Veda Ann Borg, Robert Blake, Frank Fenton, James Bush

Scenario:        Scott Darling

Producent/i:   Sol M. Wurtzel

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Velika buka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Laurel i Hardy su domari koji slučajno bivaju unajmljeni kao detektivi čiji je zadatak čuvati superrazornu bombu na putu za Ministarstvo rata u Washington.

Stan Oliver i Laurel Hardy uvijek su se znali naći na krivom mjestu u krivo vrijeme što im je uspjelo i ovaj put. Oni su domari koji su ni krivi ni dužni zamjenjeni za detektive kojima je povjeren nadasve delikatan zadatak osiguranja transporta bombe.

Izumitelj razorne naprave natrpao je kuću izumima koji su izazvali kaos u kontaktu sa komičarskim dvojcem, a situaciju im nimalo ne olakšavaju ni banda lopova koja nastoji doći do eksplozivne naprave. To je samo početak nezgoda u koje Stanio i Olio poslovično upadaju.

Iako je u mnogim povijesnim knjigama o filmu ovaj naslov istaknut kao jedan od najslabijih u bogatoj karijeri Stana Laurela i Olivera Hardyja to ne znači da nije vrijedan sedamdesetak minuta vašeg vremena.

i.k.