Vučje carstvo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vučje carstvo

Vučje carstvo

L' Empire des loups (Empire of the Wolves) (2005.)

Sony Pictures Home Entertainment / VTI

128' akcija, drama, triler

Režija:           Chris Nahon

Uloge: Jean Reno, Arly Jover, Jocelyn Quivrin, Laura Morante, Philippe Bas, David Kammenos, Didier Sauvegrain, Patrick Floersheim, Etienne Chicot, Albert Dray

Scenario:        Christian Clavier, Jean-Christophe Grangé, Chris Nahon, Franck Ollivier

Producent/i:   Patrice Ledoux

Zemlja:          Francuska

Linkovi: imdb

Vučje carstvo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
5
0.00

Turska mafija, ilegalni imigranti, bande, tajne organizacije i žena koja pati od amnezije ključne su poveznice ovog francuskog akcijskog trilera.

Na samom početku filma vidimo ženu koja se nalazi na nekoj vrtsti rehabilitacije od amnezije. Pamćenje ju inače savršeno služi uz jednu malu opasku - ne može se sjetiti muža.

Počinju ju mučiti flashbackovi te se obraća za pomoć psihijatru. Ovaj pak rengenom otkrije da je ženina glava prepuna metalnih umetaka no ona se ne sjeća nikakve operacije.

Kakve sve to ima veze sa detektivom Paulom Nerteauxom saznat ćemo kasnije. On naime radi na slučaju serijskih ubojstava ilegalnih turskih imigranata. Nakon pronalaska treće žrtve obraća se za pomoć umirovljenom detektivu Jean-Louis Schifferu (Jean Reno).

Dvojac se uspije infiltrirati u tursku mafiju u potrazi za serijskim ubojicom. Veza će ih dovesti i do žene s početka filma, ali i do famozne 'The Wolves' tajne organizacije.

i.k.