Step Up - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Step Up

Step Up

Step Up (2006.)

Touchstone Pictures / Blitz film i video

103' drama, romansa

Režija:           Anne Fletcher

Uloge: Channing Tatum, Jenna Dewan, Damaine Radcliff, De'Shawn Washington, Mario, Drew Sidora, Rachel Griffiths, Josh Henderson, Tim Lacatena, Heavy D

Scenario:        Duane Adler, Melissa Rosenberg

Producent/i:   Erik Feig, Jennifer Gibgot, Adam Shankman, Patrick Wachsberger

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Step Up

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.08
80
0.00

Jen, dva, tri... Siromašni buntovnik i razmažena primabalerina sljubljuju se na plesnom podiju uz zvuke rapa i hip hopa. Novi film za ljubitelje 'Prljavog plesa'.

Ako ste uživali u filmovima poput 'Prljavog plesa' i 'Flashdancea' zasigurno će vam se svidjeti redateljski debi koreografkinje i plesačice Anne Fletcher. U skladu s maksimom filma, 'svako zaslužuje drugu šansu' biran je i cast filma, pa su naslovne uloge dodijeljene dosad nepoznatim, sporednim glumcima Channingu Tatumu i Jenni Dewan koji u ovom filmu prevladavaju klasne razlike na plesnom podiju uz glazbenu podlogu koju čine Ciara, Sean Paul, Keyshia Cole, Chris Brown, Petey Pablo, Mario, Samantha Jade, Gina Rene, Jamie Scott, Drew Sidora, Novel, Youngbloods, Anthony Hamilton i Yung Juc...

Tyler Gage (Channing Tatum) je inteligentni mladić iz siromašnog dijela Baltimorea, ali i iskusni maloljetni delikvent koji zbog nemirnog duha srlja iz jedne nevolje u drugu. Nakon što zajedno s prijateljima složi nepodopštinu u elitnoj srednjoj školi za primijenjenu umjetnost, Tyler završava na sudu gdje dobiva kaznu odrađivanja društveno korisnog rada – u školi u kojoj je i napravio spaćku. Isprva želi imati što manje doticaja s učenicima, no kada upozna prelijepu balerinu Noru (Jenna Dewan) koja mu odluči pružiti priliku i naučiti ga plesati, Tyler mijenja mišljenje. Suprotno svim očekivanjima, Tyler polako ulazi u njen svijet i otkriva vlastiti plesački talent, dok ona postaje svjesna da bi upravo on mogao biti partner koji joj je potreban za uspješnu karijeru.

'Step Up' na Rotten Tomatoesu bilježi 22% pozitive, a opći je konsenzus kako u filmu nema ni približno dovoljno plesa. Variety piše kako se, unatoč očitoj klišejiziranosti, radi o sasvim pristojnom 'crowd pleaseru' s odličnim plesnim izvedbama naslovnih glumaca. zap2it kao razloge za totalnu diskreditaciju ovog filma navodi formulaične dijaloge, stereotipne likove i nedostatak kemije između glavnih glumaca koji na pragu tridesetih glume srednjoškolce.

p.h.