Posljednja Posejdonova avantura - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednja Posejdonova avantura

Posljednja Posejdonova avantura

Beyond the Poseidon Adventure (1979.)

Warner Bros. Pictures / Continental film

114' akcija, avantura, triler

Režija:           Irwin Allen

Uloge: Michael Caine, Sally Field, Telly Savalas, Peter Boyle, Jack Warden, Shirley Knight, Shirley Jones, Karl Malden, Slim Pickens, Mark Harmon

Scenario:        Nelson Gidding

Producent/i:   Irwin Allen

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Posljednja Posejdonova avantura

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
1
0.00

Nakon planetarnog uspjeha prve Posejdonove avanture producent originala nas vraća na uništeni brod.

'Posejdonova avantura' je 1972. godine vratila film katastrofe u sam vrh filmske industrije zaradivši gomilu novca te osam nominacija za Oscara. Producent Irwin Allen iskoristio je trenutak snimivši 'Pakleni toranj' dvije godine kasnije no to je bilo sve od uspješnih katastrofa.

Tek 1979. jedan je film privukao pozornost fanova žanra i šire publike. Riječ je o nastavku Posejdonove avanuture gdje ponovno u producentskoj, ali ovoga puta i u režiserskoj ulozi gledamo Irwina Allena.

Film se nastavlja izravno na predhodnika. Nakon što su preživjeli iz prvog filma odvedeni na sigurno na olupinu broda nailazi posada teglenice na čelu sa kapetanom Michaelom Cainom, prvim časnikom Karlom Maldenom i putnicom Sally Field te kreću u potragu za vrijednostima i preživjelima.

Na brod se ukrcava i zloglasni Telly Savalas koji se predstavlja kao doktor no odmah je jasno da su njegove namjere sve samo ne časne. Nakon velike eksplozije svi će se naći zarobljeni na brodu u borbi za izlazak na površinu.

i.k.