Granica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Granica

Granica

The Border (1982.)

Universal Pictures

109' krimi, drama

Režija:           Tony Richardson

Uloge: Elpidia Carrillo, Harvey Keitel, Jack Nicholson, Warren Oates, Valerie Perrine, Manuel Viescas, Shannon Wilcox, Alan Fudge

Scenario:        David Freeman, Walon Green, Deric Washburn

Producent/i:   Neil Hartley, Edgar Bronfman Jr

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Granica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Charlie Smith radi kao granični čuvar na američko-meksičkoj granici.

Razočaran je svojim poslom i pristaje na želju svoje supruge Marcy da se presele u El Paso. Ona se želi preseliti, da može živjeti višim standardom i biti bliže svojoj prijateljici Savannah i njenom mužu Catu, također graničnom čuvaru.

No nakon seldibe, Charlie je zapanjen stanjem, na koje je naišao u novoj sredini, gdje je nivo korupcije iznimno visok. Lokalni čuvari upleteni su u ilegalne poslove, koje vodi Cat. Prebacuju ilegalce preko granice, koji za život zarađuju radeći kao farmeri. Ne želi biti dijelom takvih poslova, ali je prisiljen kad Marcy padne u dugove, za vrijeme uređenja njihovog novog stana.

Za vrijeme jednog posla s ilegalnim Meksikancima, Charlie primjećuje mladu djevojku, koja u naručju drži malu bebu, a slijedi je brat. Kad joj graničari otmu dijete i predaju Catu, koji ga planira prodati bogatim posvojiteljima, Charlie odluči djelovati i zaštititi djevojku.