Tvoji, moji i naši - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tvoji, moji i naši

Tvoji, moji i naši

Yours, Mine and Ours (2005.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

90' komedija, obiteljski, romansa

Režija:           Raja Gosnell

Uloge: Dennis Quaid, Rene Russo, Sean Faris, Katija Pevec, Dean Collins, Tyler Patrick Jones, Haley Ramm, Brecken Palmer, Bridger Palmer, Ty Panitz

Scenario:        David Kidd, Ron Burch

Producent/i:   Ira Shuman, Richard Suckle, Tracey Trench

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Tvoji, moji i naši

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.63
8
0.00

markoboban 08.01.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Čopor dece

Zasnovan na scenariju iz 1968. godine čiji su autori bili Melville Shavelson i Mort Lachman, dvojica saradnika, Ron Burch i David Kidd, adaptirali su priču dajući joj savremeno ruho. Porodičnu komediju o spajanju nekadašnjeg kralja i kraljice mature, nakon 30 godina, režira Raja Gosnell.Iznenadni susret admirala Franka Beardsleyja (Dennis Quaid) i modne dizajnerke Helen North (Rene Russo), oživljava neke drage uspomene iz srednje škole.Krajnji rezultat je impulsivno stupanje u brak, a što je bilo nešto potpuno neočekivano za osmoro Frankove odnosno desetoro Helenine dece.Međutim, dvoje novopečenih supružnika nisu računali na to da deca mogu tako lako da se adaptiraju u jednu srećnu, skladnu porodicu...Urnebesna komedija, koja se uglvanom oslanja na gegove, grimase i nestašluke čitave horde razularene dece, dok pratimo njihove nesuglasice, prouzrokovane različitim vaspitanjem. Beardsley je vaspitao decu u vojničkom duhu, a to znači disciplina i poslušnost, a slobodoumna Helen North u duhu slobode, bez krutih pravila, kojima bi sputavala živahnu decu.Držeći se ustaljenih šablona, režiser nas vodi kroz niz predvidljivih dogodovština jedne disfunkcionalne, ogromne američke porodice (a naravno tu su i nezbežni kućni ljubimci).A tu leži glavna mana filma, tako da je ovo komedija koja će možda biti po ukusu mlađe populacije, ali za odrasle, pogotovo roditelje, ovako nešto moglo bi da liči i na nekakav košmar.Dakle, dečice samo izvolite, a vi ostali 'stoj' i zaobiđite ovu ispraznu komedijicu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sabibobi 10.03.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Film za opuštanje

Ovaj film ima neke sličnosti sa filmom Popust na količinu, ali se većinom bazira na različitosti dvije porodice. Ima dosta smiješnih situacija, a najbolji su upravo oni najmlađi. Film je za opuštanje, pustite mozak "na pašu" i uživate!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dingrgic 02.11.2006 Ocjena recenzije : 0.0

***

'Tvoji,moji i naši'' ima skoro istu temu kao i ''Popust na količinu''sa Steveom Martinom u glavnoj ulozi.Možda tako i jest,ali film je sasvim solidan,a Dennis Quaid je sto puta bolji nego u ''American Dreamzu''.Rene Russo je super u ulozi hippy-majke,a djeca su najbolji razlog da pogledate ovaj film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: