Sitni lopovi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sitni lopovi

Sitni lopovi

Small Time Crooks (2000.)

DreamWorks SKG / Blitz film i video

94' komedija, krimi, romansa

Režija:           Woody Allen

Uloge: Woody Allen, Tracey Ullman, Tony Darrow, Hugh Grant, George Grizzard, Jon Lovitz, Elaine May, Michael Rapaport, Elaine Stritch

Scenario:        Woody Allen

Producent/i:   J.E. Beaucaire, Jack Rollins, Charles H. Joffe

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Sitni lopovi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
6
0.00

Ray iza sebe ima zatvorski staž, koji je zaradio u svojim propalim pljačkaškim podvizima, ali i dalje vjeruje da će se jednog dana na taj način obogatiti.

Trenutni cilj mu je lokalna banka, za koju je smislio plan lakog provaljivanja. Za to mora unajmiti prostor kraj banke, u kojem će otvoriti slastičarnicu. Tamo će raditi njegova žena Frenchy, a on će s partnerima, Dennyjem, Bennyjem i Tommyjem prokopavati podzemni tunel do banke.

Jedva nagovori suprugu da mu pomogne pečenjem svojih poznatih kolača i s ekipom se baci na kopanje. Pljačka, kao i sve druge dosad, završi neslavno i Ray se ponovo nađe u zatvoru. Policajac, koji ga je uhitio, postane ovisan o Frenchynim kolačima i ponudi mu slobodu, u zamjenu za partnerstvo u slastičarskom poslu.

Ray objeručke prihvati zamamnu ponudu i osnuje tvrtku za proizvodnju slastica. Već za godinu dana tvrtka postaje jedno od najbogatijih poduzeća na njujorškoj poduzetničkoj sceni.