Vihor rata - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vihor rata

Vihor rata

Entrusted (2003.)

Blitz film i video

130' drama, triler

Režija:           Giacomo Battiato

Uloge: Klaus Maria Brandauer, Thomas Sangster, Claire Keim, Giovanna Mezzogiorno, Stephen Moyer, Dominique Pinon, Thomas Heinze, Ken Duken, Gottfried John, Thierry Lhermitte

Scenario:        Loup Durand, Giacomo Battiato, Nicola Lusuardi

Producent/i:   Alain Bordiec, Chris Chrisafis, Peter Paulich, Norbert Sauer, Roberto Sessa

Zemlja:          Velika Britanija, Francuska

Linkovi: imdb

Vihor rata

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

U potrazi za ženom koja pomaže židovima u bijegu nacisti dolaze do njezinog sina za kojeg se ispostavlja da je možda i bolji ulov.

Jesen je 1942. godine. Drugi svjetski rat je u punom jeku što će posebno pogoditi židove koji se nalaze prvi na listi za istrebljenje. Njihova spasiteljica zove se Maria von Gall. Ona im pomaže u bijegu i logistici, a posebice u financiranju njihovih kretanja. Marina naime posjeduje podatke o njihovim računima u švicarskim bankama.

To ju čini vrlo zanimljivom metom Nijemcima koji se pak obraćaju njezinom bivšem mentoru Gregoru Lammleu u nadi da će joj tako lakše ući u trag. Oni pak ne znaju da vrijedne informacije o bankovnim računima zna i njezin 11godišnji sin Thomas, izuzetno bistar dječak koji posjeduje jedan izniman talenat. On je i šahovski majstor baš kao i njegova majka i njezin bivši mentor.

U potrazi za Mariom Gregor pronalazi Thomasa. Očajna Maria nastoji zamjeniti sebe za sinovljevu slobodu no ne prije nego kontaktira Thomasovog oca, bogatog Amerikanca koji nije ni znao da ima sina. To ga natjera na promptnu reakciju i odlazak upomoć ženi i djetetu.

i.k.