Posljednji provod - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednji provod

Posljednji provod

Last Holiday (2006.)

Paramount Pictures, Universal Pictures / Blitz film i video

112' avantura, komedija, drama

Režija:           Wayne Wang

Uloge: Queen Latifah, LL Cool J, Timothy Hutton, Gerard Depardieu, Alicia Witt, Giancarlo Esposito, Jane Adams, Michael Estime, Susan Kellerman, Jascha Washington

Scenario:        Jeffrey Price, Peter S. Seaman

Producent/i:   Jeffrey Price, Peter S. Seaman, Steve Starkey, Richard Vane, Robert Zemeckis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Posljednji provod

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.57
7
0.00

Saznavši da su joj dani na ovom svijetu odbrojani sramežljiva Georgia odlučuje izaći iz  kukuljice i proživjeti posljednje dane odmarajući se u stilu.

Georgia Byrd je oduvijek imala velike snove no njezina nenametljivost i povučenost glavni su razlog što ih nije ostvarila. Živi u New Orleansu gdje radi kao prodavačica sve dok ne sazna da boluje od neizlječivog tumora na mozgu te da su joj preostala tri tjedna života.

Odlučuje okrenuti ploču te podiže novac s računa i odlazi u Prag na odmor, ovoga puta u prvom razredu. Odsjeda u predsjedničkom apartmanu u najluksuznijem hotelu te naručuje se što joj se nudi na meniju. Uvjerena da nema što izgubiti potpuno se mijenja i pretvara u potpuno drugačiju, otvorenu osobu punu života u trenucima kada joj isti izmiče.

To joj između ostalog pomaže da se suoči sa šefom korporacije za koju je radila, a koji je odsjeo u istom hotelu u Pragu kako bi se susreo sa kongresmenima iz Louisiane. Tu će se naći i sam senator te države, a i izvjesna prijateljica noći koji će svi redom dobiti porciju od preporođene Georgije.

Film Waynea Wanga remake je istoimene komedije iz 1950. godine u kojoj smo u naslovnoj ulozi imali prilike vidjeti Aleca Guinessa.

i.k.