Ona je najbolja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ona je najbolja

Ona je najbolja

She's the Man (2006.)

Dreamworks

105' komedija, drama, romansa

Režija:           Andy Fickman

Uloge: Amanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey, Vinnie Jones, David Cross, Julie Hagerty, Alex Breckenridge, James Kirk

Scenario:        Ewan Leslie, Jack Leslie, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith prema djelu W. Shakespeara

Producent/i:   Lauren Shuler Donner, Ewan Leslie

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Ona je najbolja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.61
23
0.00

Još jedan Shakespeare za tinejdžere. Sestra blizanka se uspješno preoblači u brata nogometaša no kako će pod tuš za dečke?

Nakon što dozna kako će ženska nogometna momčad njene škole biti ugašena, Viola (Amanda Bynes) se preoblači u Sebastiana (James Kirk), svog brata blizanca koji je otputovao u London, te se priključuje muškoj nogometnoj reprezentaciji. Njen novi cimer Duke (Channing Tatum) ludo je zaljubljen u Oliviu (Laura Ramsey), koja mu ne uzvraća ljubav jer voli Sebastiana, tj.Violu, koja se pak zaljubljuje u svog cimera Dukea. Stvari se dodatno kompliciraju kada se pravi Sebastian vrati iz Londona i zatekne neobičnu situaciju...

Djela Williama Shakespeara već su koristili kao materijal za tinejdžersku komediju ('10 stvari koje mrzim na tebi')  te su scenaristice '10 stvari..' Karen McCullah Lutz i Kirsten Smith dobile na adaptaciju Shakespearovu komediju 'Na Tri kralja ili kako hoćete' i pokušale iskoristiti humorni potencijal priče o prerušavanju, zabunama i ljubavnim kombinacijama.

Kritičari su uglavnom bili neskloni debiju redatelja Andyja Fickmana, hvalili su odličan nastup Amande Bynes, ali su smatrali da su sve šale tipa 'cura prerušena u dečka' već odavno potrošene. Glavna zamjerka filmu je da je nudio puno potencijala za tinejdžersku sexy komediju, ali taj potencijal nije iskorišten već je film očišćen od prikaza golotinje i nekorektnih šala. Umjesto toga, film je prilagođen mlađoj publici, a kritičar Varietyja film posebno preporučuje tinejdžerkama i ljubiteljima nogometa.

s.p.