Isus Krist Superstar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Isus Krist Superstar

Isus Krist Superstar

Jesus Christ Superstar (1973.)

Universal Pictures / Continental film

108' glazbeni, povijesni

Režija:           Norman Jewison

Uloge: Ted Neeley, Carl Anderson, Yvonne Elliman, Barry Dennen, Bob Bingham, Larry Marshall, Josh Mostel, Kurt Yaghjian, Paul Thomas Anderson, Pi Douglass

Scenario:        Norman Jewison, Melvyn Bragg, Tim Rice

Producent/i:   Norman Jewison, Robert Stigwood

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Isus Krist Superstar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Posljednji dani ovozemaljskog života Isusa Krista u rock-opera formatu i hipie duhu iz perspektive njegovog izdajnika Jude Iscariota.

Snimljen prema koceptualnom albumu Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera, te istoimenoj predstavi, film nam prikazuje zadnji tjedan života Isusa Krista na Zemlji ne koristeći se uopće govorom već isključivo pjesmom kao načinom komunikacije.

Na događaje oko Isusa (Ted Neeley) gledamo iz perspektive njegove desne ruke i kasnijeg izdajnika Jude Iscariota (Carl Anderson) koji drži da je Isus podlegao fami koja se oko njega stvorila te da se prodao. Posebno ga uznemrije Kristov odnos sa prijateljicom i prostitutkom Marijom Magdalenom (Yvonne Elliman).

To ga vodi ka ideji da Isusa podvrgne suđenju pod optužbom da se lažno predstavlja kao prorok. Detalje znate, ostalo je povijest.

Jedan od svakako glavnih aduta filma, u cjelosti snimljenog u Izraelu, jest glazba Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea, no ne treba zanemariti ni utjecaj režisera Normana Jewison koji je kombinirao vrijeme u kojem je Isus živio sa šezdesetim godinama prošlog stoljeća ne bi li stvorio onom vremenu što ugodniju, pomalo hipi atmosferu.

i.k.