Noel - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noel

Noel

Noel (2004.)

Screen Media Films LLC / VTI

96' drama

Režija:           Chazz Palminteri

Uloge: Paul Walker, Susan Sarandon, Penelope Cruz, Alan Arkin, Marcus Thomas, Robin Williams, Chazz Palminteri, David Julian Hirsh, Chantal Lonergan, Erika Rosenbaum, Kim Bubbs

Scenario:        David Hubbard

Producent/i:   Jonathan Dana, Jeff Arnold, Dan Adler

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Noel

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Petero nesretnih Newyorčana upoznati će značenje božićnog duha u teškim trenucima.

Glavni protagonisti ove božićne priče, čiji se dio radnje odvija u bolnici, ljudi su koje muče razne tegobe. Slijed događaja povezati će njihove sudbine i upoznati nas sa problemima koji ih muče u vrijeme blagdana.

U jednoj od glavnih uloga gledamo Susan Sarandon. Ona je Rose, uspješna književnica koja se ne može pohvaliti sređenim privatnim životom, naprotiv. Nakon nedavnog razvoda prisiljena je brinuti se za teško bolesnu majku. U trenucima samoće svjetlo u njezin život donosi prijatelj Charlie koji ju podsjeća na božićni duh i značenje prijateljstva.

Paranoični, posesivni policajac Mike Riley (Paul Walker) planirao je blagdane provesti u društvu zaručnice Nine (Penelope Cruz) no njegova teška narav i prije svega ljubomora tjera Ninu koja odlazi kod rodbine kako bi u miru razmislila o svojoj vezi sa Mikeom.

Za njezina izbivanja Mike doznaje za tragičnu prošlost neznanca Artia (Alan Arkin) što ga tjera na preispitivanje vlastite naravi te prije svega posljedica ljubomore. Artie je pak uvjeren da je Mike Riley reinkarnacija njegove pokojne žene.

Priču zaokružujemo nesretnim Julesom (Marcus Thomas), mladićem u dvadesetim godinama bez prijatelja i obitelji koji je jedini sretan Božić proveo kao 14godišnjak. Namjerava se vratiti u to vrijeme i to na krajnje bizaran način - slomivši si ruku.

i.k.