Dobro uštimani mrtvaci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dobro uštimani mrtvaci

Dobro uštimani mrtvaci

Dobro uštimani mrtvaci (2005.)

Discovery film i video

92' drama, crna komedija

Režija:           Benjamin Filipović

Uloge: Miralem Zupčević, Boro Stjepanović, Irena Mičijević-Rodić, Žan Marolt, Tatjana Šojić, Lazar Ristovski, Tarik Filipović, Emir Hadžihafizbegović, Mirza Tanović, Haris Burina, Jasna Diklić, Nada Ðurevska, Admir Glamočak

Scenario:        Benjamin Filipović, Feđa Isović

Zemlja:          Bosna i Hercegovina, Italija, Francuska, Slov

Linkovi: imdb

Dobro uštimani mrtvaci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
8
0.00

Dvojica radnika u mrtvačnici zabavljaju se kladeći se koliko će im ohlađnih mušterija pristići toga dana. Jedan mrtvac odbija suradnju.

Treći film režisera Benjamina Filipovića crna je komedija čiji glavni junaci, Risto ( i Safet, ne baš atraktivan posao učine zanimljivijim okladama koliko će leševa primiti u mrtvačnici. Toga dana Risto stavlja novac na manje od četiri leša dok Safet misli da će ih biti četiri ili više.

Prva 'muštrerija' je Ruždija Kučak, lokalni prevarant koji je kao humanitarnu pomoć dobio traktor. Kako su polja bila minirana pretvorio ga je u svojevrsnu lokomotivu te zarađivao za kruh prevozeći putnike. Kučak često pada u nesvjest i doživljava kliničku smrt stoga nerijetko završi u mrtvačnici iako se do sada uvijek probudio.

Nedugo zatim pristižu 3 nova leša, 20godišnji arhitekt, ministrica u četrdesetima i penzioner, bivši oficir u JNA. Sve ukazuje da je ovoga puta Safet dobio okladu no Ruždija se, kao i obično budi.

i.k.