Gužva i frka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gužva i frka

Gužva i frka

Hustle & Flow (2005.)

MTW Films / VTI

114' krimi, drama, glazbeni

Režija:           Craig Brewer

Uloge: Terrence Howard, Anthony Anderson, Taryn Manning, Taraji Henson, D.J. Qualls, Ludacris, Paula Jai Parker, Elise Neal, Isaac Hayes, Jordan Houston, William Engram

Scenario:        Craig Brewer

Producent/i:   Dwight Williams, Stephanie Allain, John Singleton

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Gužva i frka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

Svodnik u krizi srednjih godina shvaća da mu životopis baš i nije bogat te odlučuje okrenuti novu stranicu i ostvariti dugogodišnji san - postati rapper.

DJay (Terrence Howard) je svodnik čija radna snaga se svodi samo na tri mrzovoljne žene uz opasku da je jedna od njih trudna što mu, uz dilanje trave sa strane, ne pruža priliku za veliku zaradu niti neku perspektivu u životu.

Nakon dugog niza godina počinje se pitati gdje mu je otišla mladost i entuzijazam te zašto nije ostvario svoje snove. Ta ga pitanje sve više frustriraju te odlučuje učiniti nešto kako bi promijenio sve teže podnošljivu svakodnevnicu na ulici.

Slučajan susret sa starim prijateljem Keyom (Anthony Anderson) otvoriti će mu veliku priliku. Key je naime majstor zvuka koji je oduvijek želio raditi u glazbenoj industriji što se poklapa sa DJayovim snovima da postane rapper.

Kako je oduvijek bio vješt s riječima pisanje tekstova ne predstavlja mu veći problem te uz pomoć glazbenice Shelby (DJ Qualls) počinju snimati prve beatove. U priču se uključuju i DJayove žene, a i najpoznatiji gradski reper Skinny Black, s kojim je DJay radio kao DJ u mladim danima.

i.k.