Misery - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Misery

Misery

Misery (1990.)

Castle Rock Entertainment, Nelson Entertainment

107' drama, horor, triler

Režija:           Rob Reiner

Uloge: James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth, Frances Sternhagen, Lauren Bacall

Scenario:        William Goldman

Producent/i:   Rob Reiner, Andrew Scheinman, Steven Nicolaides

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Misery

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.64
22
0.00

Paul Sheldon autor je ljubavnih romana, u kojima je stvorio glavnu protagonisticu Misery, koju ubije u osmom nastavku romana, umoran od svoje neozbiljne literature.

Poželjevši se u potpunosti posvetiti pisanju ozbiljnog i zahtjevnog romana, uputi se u svoju vikendicu u Novoj Engleskoj, kako bi tamo u miru napisao 'Veliki američki roman'. Na putu ga zahvati jaka snježna mećava i doživi automobilsku nesreću.

Iz snijega ga spasi medicinska sestra Annie Wilkes, koja ga odvede svojoj kući i pomogne mu da se oporavi. Nevolja počne kad psihotična Annie sazna da je njen unesrećenik glavom i bradom Sheldon i da je u zadnjem nastavku romana ubio Misery. Naime, ona je njena najveća obožavateljica.

U početku ga liječi, govoreći mu da su sve ceste zakrčene snijegom, a telefonske veze prekinute, dajući mu komplimente za njegov književni izričaj. No nakon nekog vremena, zaprijeti mu da mora napisati novi nastavak romana, u kojem će vratiti Misery iz mrtvih. Ne pušta ga da ode niti se libi mučenja, sve dok autor ne napiše novi nastavak. U međuvremenu, oko kuće se počne vrzmati lokalni šerif John T. McCain.