Glas nevinih - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Glas nevinih

Glas nevinih

Voces inocentes (2004.)

BB Entertainment / Blitz film i video

120' drama, ratni

Režija:           Luis Mandoki

Uloge: Leonor Varela, Carlos Padilla, Jose Maria Yazpik, Ofelia Medina, Daniel Gimenez Cacho

Scenario:        Luis Mandoki, Oscar Orlando Torres

Producent/i:   Federico Gonzalez Compean, Francisco Gonzalez Compean, Monica Lozano Serrano

Zemlja:          Meksiko, SAD, Puerto Rico

Linkovi: imdb

Glas nevinih

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

U jeku građanskog rata u El Salvadoru sredinom osamdesetih 11godišnji dječak mora odlučiti između odlaska u vojsku i pristupanju pobunjenicima.

Dugotrajan, krvavi građanski rat u El Salvadoru osamdesetih godina minulog stoljeća predmet je filma snimljenog prema iskustvima koscenarista Oscara Torresa koji kao dječak bio uključen u spomenute sukobe. Film se bavi prije svega utjecajem rata na djecu koja su, prema tadašnjem zakonu, sa navršenih 12 godina morala u borbu.

Glavni lik je 11godišnji Chava (Carlos Padilla) kojem je ostalo još godinu dana naoko bezbrižnog života prije ulaska u krvavi svijet odraslih. Njegova majka Kella (Lenor Varela) bori se svim silama ne bi li zadržala obitelj na okupu u odsudstvu oca čiju ulogu djelomično preuzima mladi Chava.

Posljednje dane na slobodi provodi u potrazi za prvom ljubavi, iskušavajući majku te razmišljajući o sljedećem koraku i famoznom rođendanu koji će mu promijeniti život, a sve to pod konstantnom prijetnjom metaka od kojih je osim vlastite štitio i glave svojih vršnjaka.

Film koji mnogi uspoređuju sa klasicima 'Open City' i 'Forbidden Games' je na festivalu u Seattleu 2005. odnio nagradu za najbolji film.

i.k.