Klub boraca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Klub boraca

Klub boraca

The Fight Club (1999.)

20th Century Fox

139' krimi, drama, triler

Režija:           David Fincher

Uloge: Edward Norton, Brad Pitt, Zach Grenier, David Andrews, Ezra Buzzington, Christina Cabot, Jared Leto

Scenario:        Jim Uhls

Producent/i:   Ross Grayson Bell, Cean Chaffin, Art Linson

Zemlja:          SAD / Njemačka

Linkovi: imdb

Klub boraca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.63
71
0.00

.44 magnum 13.02.2013 Ocjena recenzije : 0.0

napuhano

čitajući sve prethodne recenzije za klub boraca, nitko me, ali nitko nije uvjerio zašto je ovaj film genijalan. netko kaže da je nemoguće predvidjeti kraj. ma koji kraj? osim ako pod krajem mislite preokret u kojem glavni lik sazna da je podvojena ličnost. nažalost, prije sam gledao toliko filmova s tom forom (machinist, tajni prozor, pa i šesto čulo), da me to nije uopće iznenadilo. tehnički je film izvrstan (gluma, atmosfera, kamera), ali mi je jednostavno neuvjerljiv, i ne mogu si pomoći. ne kažem da je negledljiv, ali ne zaslužuje tolike hvalospjeve. ocjena 3-4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cupac 24.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Figt club

Moram prekrsit Brad Pittovo pravilo koje on spominje u filmu ali o ovom filmu se nesto mora napisat.Fincher nas nakon sedmice ponovno sokira jos jednim izvanrednim trilerom.Fincher je ponovno glavnu ulogu povjerio Brad Pittu koji ga nije iznevjerio ali genijalnu ulogu je po mom ovaj put odigrao Norton.Fincher dokazuje da se na njega uvijek moze racunati kada treba snimiti neki zagonetni triler i da spada u vrh vrhovo modernijeg doba,najvise bih pohvalija njegovo snimanje kamerom koja je postala njegov zastitni znak po cemu ga uvijek mozemo prepoznati.Svaka cast ko ovaj film nije pogledao neka ode u prvu videoteku ili ga skine,zavali se u fotelju i uziva.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack 14.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

FIGHT CLUB

Ovaj film sam pogledao dva puta u jednom danu sto mu je vec kompliment.Film koji je kod kriticara izazivao odusevljenje ili gadjenje dakle kontroverzan.Samim tim gledanju filma sam pristupio sa relativno malim ocekivanjima.Film me je propisno iznenadio nakon prvog gledanja Fight cluba shvatio sam da se radi o masterpiecu prvog reda,o jednom uzbudljivom,eksplozivnom,zabavnom,brzom filmu prepunom dobre rezije i dobre glume.Radi se o jednom antikapitalistickom filmu punom ostre satire na svijet uopste.I svi mi koji gledamo film u trenutku se zamislimo u kakvom ovo svijetu zivimo i svi mi bi u jednom trenutku rasturili sve oko nas kao Tajler Durden,jer u svakom od nas zivi makar mali dio tog lika.Procitao sam mnogo kritika na nasilje u filmu kako je ono pretjerano bla bla truc gluposti svaki iole normalan gledalac ce shaviti da je nasilje tu samo kao ambalaza za sve sto nam reziser i scenaristi zele poruciti.Ja kao i svako ko je gledao film bio sam sokiran krajem filma i prvim gledanjem mislio sam da je kraj malo pretenciozan ali nakon drugog gledanja shvatio sam da sam odgledao ne samo jedan od najsokantnijih krajeva svih vremena vec i najboljih jer ovim krajem svo sto su se reziser i scenaristi trudili da nam kazu kroz film je popunjeno i mi tako dobijamo jedno skroz kvalitetno ostvarenje sedme umjetnosti,i film koji ce se dugo pamtiti i o kome ce se isto tako dugo raspravljati.Rezija je maestralna Fincher je ovo odradio malo je reci odlicno.Atmosfera je mracna kao sto je i svijet jedno mracno mijesto kao i sto su likovi mracni i kompleksni Fincher nam je to predstavio izvanredno.Film vizuelno djeluje jako mocno i pravi je uzitak gledati ga.Montaza je isto dobra odlicno su montirane scene borbe.Likovi su odlicno razradjeni sem lika Helene Bonham Karter koji je jedna od gresaka filma jest taj lik dopronosi purukama filma ali pokusaj da scenarista da taj lik bude zanimljiv je potpuno neuspjeo.Gluma je izvanredna posebno Edvarda Nortona cak mi se i gluma Breda Pita dopala i ako ga ne volim kao glumca uspio je da unese dovoljno energije i elektriciteta u Nortonov alter ego.Fight Club je jedan veliki film vrijedan paznje i diskusije.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie.fan 05.06.2010 Ocjena recenzije : 1.0

Klub boraca

Tko ne pogleda film do kraja, neće ga skužiti sigurno. Kad sam prvi put vidjela naslov,pomislila sam: "Ajme,još jedan akcić". Drago mi je što sam pogledala film i promjenila mišljenje. Tema neuobičajena, glumci zakon i ku'š bolje?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Rustic 23.11.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Broj jedan

Ko razume svjet, a razume i film, skuzice da je ovaj film najbolje opisao svet.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dog 05.11.2009 Ocjena recenzije : 1.0

evo ovako, što radiš kad si ljut i iziritiran? tučeš se naravno.
a gdje ćete se tući? u klubu boraca naravno.
tttttttuuuuuuuuuuččččččččaaaaaaaa
no naravno film je mnogo više od toga film je među najboljima odmah uz pse iz rezervoara

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

seductive 13.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Brad Pitt, go do pasa...krvav...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Impresivno i macho

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nibiru666 20.08.2007 Ocjena recenzije : 2.67

Interesira me

dali postoji netko koji je mogao predvidjeti kraj ovog filma. Ako je nka mi se javi i ja mu istog trnutka klešem kipić ne od zlata već od dijamanata. Meni jako dugo vremena bio No.1 film (to je bilo u vrijeme dok sam bio razbijać:) odnosno dok ga Tarantino nije zamjenio(onda sam po tome sada neki koji voli krvvvvv). Znam da je ovaj film većini poznat i da moja recenzija "probebrly" neće ništa značiti ali nostalgija je kučkaaaa pa vam ja zato ove dosadne i duge tekstove piiiiišeeeeeeem...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 11.01.2007 Ocjena recenzije : 4.17

fIGHT cLUB

Prvo pravilo o Klubu boraca je da se o njemu ne govori. Drugo pravilo to ponavlja. O "Klubu boraca" uistinu je teško govoriti suzdržano, još manje kao o tek još jednom filmu. Jer, ovo je sve samo ne još jedan film.
Uletio je 1999. – savršeni tajming za ultimativni antikapitalistički, antikonzumerski, hipersatirični filmski dinamit, ekstreman do jaja i bez kočnica. Posljednji veliki filmski trenutak stoljeća začetog Jackom Trbosjekom a okončanog tihom pobjedom alijenizirajućeg, bezdušnog i kaniblaističkog liberalnog kapitalizma. Sve je u Fincherovom filmu podređeno bubnjajućim porukama, nastojanju da naprosto vodi. Ni na trenutak nas ne pušta da zastanemo i posve upijemo ono što nam je furioznim tempom bačeno u lice. Ni na trenutak ne pada, niti oštrice otupljuju.
Iako uglavnom vjerno prati literarni predložak, Fincher je Palahniukovu ideju svojim virtuoznim vizualnim stilom ponio stepenicu više. Na najvišu stepenicu. Film sam prvi put gledao u kinu sam. Nakon gledanja bio sam lud. Gotovo doslovno. Pitao se što su to pod milim bogom napravili i u kojem ja to uistinu svijetu živim.
Tyler Durden spava u svakom od nas. Bar u svakom čovjeku što misli svojom glavom. Bujica njegovih slogana što kao da su došli s omota albuma Manic Street Preachers posebni su dragulji filma. Galerija likova impresivna je siva slika suvremenog potrošačkog društva, a glumci su genijalni, svaki od njih u ulozi života. Apokalpitični završetak vrhunac je satire i pravi mali happy end, naravno, ovisno iz kojeg se kuta gleda.
Napadan kao opasan i nasilan, čak profašistički film, "Klub boraca", priznajem, uistinu jest opasan film. Ali, opasan kao što je to svaki uistinu značajan film. Kao što je, uostalom, Biblija opasna knjiga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

poiccard 17.05.2006 Ocjena recenzije : 4.5

Instant kult

Nastao prema debitantskom romanu Chucka Palanhiuka (manje-više jedina je razlika u samoj završnici), 'Klub boraca' je, poput malo kojeg filma, izrazito subverzivno i originalno ostvarenje. Fincherov stil, ponekad osebujne kamere, uz sjajne Nortona i Pitta, ovdje funkcionira savršeno (posebno su neobična one-frame pojavljivanja Pittova lika već u početku filma, prije nego i formalno upoznamo lik Tylera Durdena; kasnije će sam Durden nešto 'slično' izvoditi s obiteljskim filmovima). Na kraju, sasvim je jasno da je ovaj film oštra kritika svih onih postupaka koje prikazuje, u jednakoj mjeri koliko je i kritika samog potrošačkog društva.
Fincherov 'Klub boraca' je gotovo odmah po izlasku zaradio kultni status. I potpuno zasluženo, jer je riječ o ponajboljem filmu devedesetih.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

miss_bennet 16.05.2006 Ocjena recenzije : 4.5

Odlično!

Ako volite filmove u kojima ne znate pravu istinu do samog kraja, ako volite simboliku i dvosmislenost, bizarne zaplete i čudne likove, onda ćete se oduševiti! Film, prema mom mišljenju, govori o besmislu suvremenog svijeta, o otuđenosti suvremenog čovjeka-ali, isto tako, sam uvjerena da svatko može pronaći i neku svoju interpretaciju!Gdje je granica između ludosti i zdravog razuma?Imamo li svi mi svoj "alter ego"?Što je sve čovjek spreman učiniti da popuni prazninu koju osjeća u svom životu?To su sve pitanja koja nam David Fincher nameće u ovom prilično mračnom i neobičnom filmu.Brad Pitt i Edward Norton su izvrsni!Ako ne podnosite dobro krv i fizičku agresivnost-ne preporučam ga!
P.S. Mala napomena:vrlo pažljivo gledajte zadnje kadrove!:-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: