Ubojstvo 187 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubojstvo 187

Ubojstvo 187

187 (1997.)

Warner Bros. / Blitz film i video

120' drama, triler

Režija:           Kevin Reynolds

Uloge: Samuel L. Jackson, John Heard, Kelly Rowan, Clifton Collins Jr, Karina Arroyave, Lobo Sebastian, Jack Kehler

Scenario:        Scott Yagemann

Producent/i:   Bruce Davey, Steve McEveety, Stephen McEveety

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ubojstvo 187

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Nasilje nad profesorima poslužilo je kao inspiracija za film u kojem je uloga zlostavljanog učitelja koji uzvraća udarac pripala nabrijanom Samuel L. Jacksonu.

Nasilje učenika nad profesorima u našim je krajevima nešto više eksponirano tek u posljednje vrijeme no ta se aktualna tema našla na repertoaru američkih filmaša još prije desetak godina. U glavnoj je ulozi Samuel L. Jackson. On je profesor Trevor Garrfield, zaposlen u srednjoj školi u New Yorku gdje umalo pogiba nakon napada učenika. Ovaj je pak odlučio ispoljiti svoje frustracije prebivši ga pločom s čavlima.

Nakon nemilog događaja Trevor seli u Los Angeles gdje 15 mjeseci kasnije preuzima ulogu zamjenskog profesora problematičnom razredu. Među njegovim učenicima su i KOS-ovci, pripadnici zloglasne bande pod vodstvom nasilnički raspoloženog Bennyja.

Maloljetni nasilnik odmah mu objašnjava pravila igre ističući da ga ne poštuje ni pet posto. Atmosfera u kojoj maloljetničke bande vladaju školama koje se pak ne žele suočiti sa problemom sve više izluđuje Bennyja.

Kada mu kolegica otkrije da joj je Benny prijetio smrću Trevor odlučuje stati na kraj mučnoj atmosferi te ulazi u sukob sa odmetnutim mladićima po njihovim, uličnim pravilima.

i.k.