Oko - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oko

Oko

Gin gwai (The Eye) (2002.)

Palm Pictures / Discovery film i video

99' drama, horor, triler

Režija:           Danny Pang, Oxide Pang

Uloge: Lee Sin Je, Lawrence Chou, Chutcha Rujinanon, Candy Lo, Pierre Png

Scenario:        Oxide Pang, Danny Pang, Jo Jo Yuet-chun Hui

Producent/i:   Eric Tsang, Allan Fung, Daniel Yun

Zemlja:          Hong Kong, Tajland, Singapur

Linkovi: imdb

Oko

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
9
0.00

movie_obssesion 20.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

The Eye - remake sa Jessicom Albom

Svi skoro dosadašnji japanski horrori doživjeli su svoj remake u amerikaniziranim verzijama.

Počevši od Kruga . itd. Iako nisam ispočetka bio baš pobornik toga jer sam smatrao da japanci to jako dobro rade tako da nije imalo smisla raditi remakeove istih ali kako se danas nažalost sve vrti oko zarade na kino blagajnama, stvari su mi postale jasnije.

Kada sam gledao "Oko" prvi put, film me prilično iznenadio , imao je dobrih momenata, priča sama po sebi je bila zanimljiva ali kao da mu je ipak nešto nedostajalo.

Remake istoimenog filma po meni nimalo ne zaostaje za izvornikom.
U ulozi glavnog lika imamo prelijepu Jessicu Albu koja me je moram priznati očarala ulogom slijepe djevojke. Za pohvaliti je glazbu u filmu koja stvarno daje na neizvjesnosti. Malu ulogu ima i Rade Šerbedžija koji napokon ne glumi rusa ili lopova, iako kratko on je svoj posao obavio vrhunski.

Naravno da filmu ne nedostaje efekata iznenađenja i sve što prati horrorce, vrlo dobra kamera i efekti.

Da ne duljim dalje, film se isplati pogledati... dobar remake sve u svemu ali ipak mali minus :

Scena u liftu, oni koji su gledali original znaju o čemu govorim , je puno bolje obrađena u japanskoj verziji ....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Prlja 26.04.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Moglo je biti puno bolje

Osobno puno mi je bolji film A tale of two sisters. Ovaj je Ok za pogledat, ali i nikaj više od tog. Solidna glavna glumica, dobar vizualni stil braće pang, koji su ipak zakazali kaj se sadržaja tiče. No, kad sam ga gledal nije mi bil dosadan, dapače, ima par dobrih horror trenutaka. Film do nekih sat vremena je i malo dosadan jer se niš drugo ne događa osim djevojčinih prikaza umrlih duhova. No, onda počinje istraga o porijeklu rožnice koji mi je najbolji dio u filmu. Kraj je solidan, pomalo biblijski. Poruka filma je ta da je svijet loš, no i da ima puno lijepih stvari. Kada je glavni lik progledal, videl je puno loših stvari (duhovi u ovom slučaju)ali je i našel ljubav svog života. Usprkos svom tom mom filozofiranju, filmu mi fali neki, riječima neobjašnjiv, štih da bi bil bolji. No, činjenica da se snima američki remake sa Jessicom Albom i našim Višnjićem, ovom filmu ipak daje neki kultni status. Film bi trebalo pogledat prije nek kaj dođe američki remake. Nastavak Oko 2, ja mislim da neću gledati jer se bojim da mi ne upropasti vrlo solidan dojam o ovom filmu.

OCJENA: 3, 5 / 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 11.07.2006 Ocjena recenzije : 0.0

jako dobro

definitivno jedan od najboljih japanskih horrora, bez srama se moze usporedivati sa krugom i ostalima.
razlika od ovih drugih je u efektima kojih ne nedostaje, te posebnom nacinu snimanja i kretanju kamere koji su za pohvalu. losija strana je neoriginalan, pojednostavljen, potpuno obican scenarij kojeg izvlaci samo glazba i sjajna izvedba glavne glumice.
najveci minus je prevelika slicnost sa "sestim culom", prvim i najboljim filmom te vrste i tematike. no bez obzira jako dobar, napet i intrigantan film. u iscekivanju sam americke verzije!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: