Konobar do jaja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Konobar do jaja

Konobar do jaja

Waiting... (2006.)

Lions Gate Films / Blitz film i video

93' komedija, drama, satira

Režija:           Rob McKittrick

Uloge: Ryan Reynolds, Justin Long, Anna Faris, Luis Guzmán, Chi McBride, Andy Milonakis, David Koechner, John Francis Daley, Jordan Ladd

Scenario:        Rob McKittrick

Producent/i:   Chris Moore, Dean Shull

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Konobar do jaja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.92
13
0.00

'Sve što se dogodi u kuhinji, završi na vašem tanjuru', krilatica je ovog filma. Sjetite se toga sljedećom prilikom u nekom restoranu.

'Waiting...' ili kako je kod nas maštovito prevedena, 'Konobar do jaja', hvaljena je niskobudžetna komedija iz nezavisne produkcije scenarista i redatelja Roba McKittricka snimljena za svega 3 mil. $. McKittrick je scenarij za ovaj film napisao još dok je i sam radio kao konobar u jednom malom restoranu.

Film predstavlja svojevrsni hommage 'Trgovcima' Kevina Smitha, a sam McKittrick je spomenuo da mu je upravo taj film poslužio kao inspiracija za pisanje. No umjesto dva brbljava i ponekad uvrjedljiva prodavača koji po cijele dane raspravljaju o svemu i svačemu, ovdje se radnja vrti oko dva jednako zanimljiva i karakteristična konobara, koji, osim što će vas poslužiti, neće prezati da vas usput i uvrijede, ako ste im antipatični.

Dean u četiri godine, od kako je završio srednju školu i radi kao konobar, nije nikada previše razmišljao o svom poslu. Kada sazna da je njegov školski kolega, Chet, u te iste četiri godine postao inženjer elektrike i da je pred njim blistava budućnost, Dean se malo zamisli nad svojim životom i poslom. S druge strane, njegov prijatelj i kolega s posla, Monty, je zabrinut beskrajnim tulumima bez ciljeva, a uz to dobiva zadatak da upozna sa poslom novog sramežljivog zaposlenika Mitcha (Francis Daley).

Tijekom jedne kaotične smjene, Mitch će imati prilike, a zajedno sa njime i publika, upoznati i ostatak otkačene ekipe restorana 'ShenaniganZ', Serenu (Faris), Montyevu brbljavu bivšu djevojku Amy, Deanovu trenutačnu djevojku Naomi, konobaricu kojoj pod hitno treba tečaj kontrole bijesa, Dana, prerevnog direktora restorana, Tylu i Danielle, konobarice, ali ujedno i bivše lezbijke, Calvina, konobara sa slabim mjehurom i problemima u međuljudskim odnosima… uglavnom, shvatili ste….

Kritičari preko bare su pohvalili nastup dvoje glavnih glumaca Ryana Reynoldsa ('Blade: trojstvo') i Justina Longa ('Dodgeball'), istaknuvši odličnu karakterizaciju likova te urođeni im komičarski talent. 

i.p.