Transamerika - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Transamerika

Transamerika

Transamerica (2005.)

The Weinstein Company , IFC Films / Discovery Film i video

103' komedija, drama

Režija:           Duncan Tucker

Uloge: Felicity Huffman, Kevin Zegers, Fionnula Flanagan, Elizabeth Peña, Graham Greene, Burt Young, Carrie Preston, Venida Evans, Jon Budinoff, Raynor Scheine, Grant Monohon

Scenario:        Duncan Tucker

Producent/i:   William H. Macy, Linda Moran, Rene Bastian

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Transamerika

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.17
24
0.00

elinar 30.06.2006 Ocjena recenzije : 0.0

solidna četvorka

Film mi nije bio neobičan. Dobro ispričana tragikomična priča, što zaslužuje solidnu četvorku, ali ništa više. Malo je predvidljiv, vjerovatno jer sam očekivala više zapleta i iznenađenja, ali na momente iznimno smiješan. Priča me se više dojmila zbog odnosa roditelj –dijete a manje zbog teme o transseksualnosti, iako je Felicity Huffman i u jednom i u drugom odlično odradila posao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Psihodelija 11.06.2006 Ocjena recenzije : 0.0

lijepo,simpa i drukčije

danas sam pogledala film i super je.Nakon njega ćete se osjećat baš happy.Felicity odlično glumi a posebno me oduševila gluma njezine mame u filmu.Jednostavno,hrabro,čudno i lijepo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kumpanjero 28.05.2006 Ocjena recenzije : 3.5

čudna tema, obična realizacija

sama tema filma već vam sugerira da propuštate nešto neobično ako ga ne pogledate. tema je zbilja neobična i stoga društveno relevantna (film može biti shvaćen kao borba za prava transeksualaca i svih neprosječnih seksualaca). majka (otac?) i sin putuju amerikom i grade svoj čudan odnos. na tom putu susreću niz čudnih ljudi, trude se uklopiti se u njihove svjetove zadržavajući svoje identitete. film o pravu na neobičnost. prvi dio filma prilično je jednoličan, ali u drugom dijelu postaje oduševljavajuće karikaturalan. kraj filma je tragikomičan, a i cijeli film vješto balansira između suza i smijeha. lijepi road film o neobičnom mladiću i još neobičnijem tati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: