Maršal - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Maršal

Maršal

Maršal (1999.)

HRT, Interfilm produkcija d.o.o. / Blitz film i video

97' komedija

Režija:           Vinko Brešan

Uloge: Boris Buzančić, Ivo Grgurević, Ksenija Pajić, Linda Begonja, Predrag Vušović, Bražen Kuhn, Ilija Ivezić, Inge Appelt

Scenario:        Vinko Brešan, Ivo Brešan

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi: imdb

Maršal

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
12
0.00

Ukazanje duha pokojnog maršala Tita u malenom mjestu na otoku neki koriste za oživljavanje socijalizma, a drugi u turističke svrhe.

Maleno otočno mjesto poprište je nesvakidašnjeg događaja. Mjestom kruži priča o ukazanju duha maršala Josipa Broza Tita što kod stanovnika izaziva različite reakcije. Poduzetni gradonačelnik u tome vidi veliku priliku u pokretanju turizma te uređuje mjesto u komunističkom duhu - vješa zasave i uvježbava govore nastojeći oživiti duh minulog vremena i, naravno, dobro zaraditi.

No za razliku od kapitalistički nastrojenog gradonačelnika stari Partizani vjeruju da je došlo vrijeme za povratak u socijalizam. Njihovi brojni kolege, stari borci iz raznih krajeva dolaze u mjesto ne bi li i sami udahnuli malo socijalističkog zraka.

Cjelokupnoj histeriji na kraj uspjeva stati policajac koji otkriva da je Maršal zapravo bolesnik koji je pobjegao iz ludnice. Starim borcima, koji su u međuvremenu došli na vlast u selu, takav se scenarij neće svidjeti te izvode policajca pred revolucionarni sud.

i.k.