Taxi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Taxi

Taxi

Taxi (1998.)

TF1 International / Blitz film i video

86' akcija, komedija, krimi

Režija:           Gérard Pirès

Uloge: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Manuela Gourary, Emma Sjöberg, Bernard Farcy, Georges Neri, Guy Quang

Scenario:        Luc Besson

Producent/i:   Luc Besson, Laurent Pétin, Michèle Pétin

Zemlja:          Francuska

Linkovi: imdb

Taxi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.15
13
0.00

Film koji je u rekordnom roku stekao kultni status donjevši slavu Lucu Bessonu komedija je na kotačima, konstantno u petoj brzini.

Kada neki neamerički film zaradi oko 35 mil. dolara vjerovatno nešto i vrijedi iako zarada nikako ne bi trebala biti glavni pokazatelj u ocjenjivanju kvalitete filma. Iako je, složit ćete se, Taxi daleko od filma koji će kritičari nahvaliti i obasuti ga nagradama dvojac Pirès-Besson snimio je zabavan filmić koji bi vam se mogao svidjeti čak i ukoliko ne osjećate potrebu za brzinom.

U centru radnje je bivši dosavljač pizza, sada taksist Daniel (Daniel Morales) i policajac Emilien (Frédéric Diefenthal) koji mu već osmi put oduzima vozačku dozvolu zbog prebrze vožnje i kršenja svih mogućih propisa. Želi li i dalje za kruh zarađivati na cesti Daniel je prisiljen pomoći Emilienu u raskrinkavanju njemačke bande. Riječ je o pljačkašima banaka koji zahvaljujući nabrijanim jurilicama uvijek uspjevaju pobjeći momcima u plavom.

Iako će se neki požaliti na neke ne odveć realne scene 'Taxi' bi trebao zadovoljiti sve ljubitelje jurnjave, a ima tu i ponešto policijskog humora, ljubavnih iskri i još malo jurnjave.

i.k.