Mrak film 4 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mrak film 4

Mrak film 4

Scary Movie 4 (2006.)

Dimension Films / Continental film

83' komedija, horor, parodija

Režija:           David Zucker

Uloge: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko, Leslie Nielsen, Carmen Electra, Shaquille O'Neal, Dr. Phil, Bill Pullman, Chris Elliot, Molly Shannon, Michael Madsen, Chingy, Lil' John

Scenario:        Craig Mazin, Jim Abrahams

Producent/i:   Robert K. Weiss, Craig Mazin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Mrak film 4

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.74
54
0.00

Kako se Cindy Campbell našla u kući uklete bake i potom spasila svijet od invazije vanzemaljaca uz pomoć Dr. Phila... Četvrti 'Mrak film'.

Iz redateljskog kabineta Davida Zuckera ('Airplane', 'The Naked Gun 2½: The Smell of Fear', 'Mrak film 3') stigao je i četvrti nastavak 'Mrak' serijala. U nemilosrdnom parodijskom žrvnju ovaj put su samljeveni blockbusteri ('Rat svjetova', 'Zaselak', 'Djevojka od milijun dolara'...), te nekoliko hitova sa super-junacima ('Spiderman', 'X-Men', 'Hulk'...).

Scenarij su složili prokušani Craig Mazin i Jim Abrahams, a ni u ovom nastavku gledatelji neće biti zakinuti za neka bitna cameo ukazanja jer 'Mrak filmom 4' defiliraju Carmen Electra, Shaquille O'Neal, Dr. Phil, Bill Pullman, Chris Elliott, Leslie Nielsen i mnogi drugi.

Dobrodušna i glupava Cindy Campbell (Anna Faris) i dalje se druži s uspaljenom Brendom (Regina Hall) i radi kao njegovateljica dobroćudne stare bake. Ubrzo, Cindy saznaje da je bakina kuća ukleta te da osim starice i nje u njoj živi duh umrlog dječaka. Srećom, u susjedstvu živi slatkica Tom Ryan (Craig Bierko) u čijem se zagrljaju Cindy osjeća sigurno. Nakon jedne oluje, Tom otkriva ogromnu rupu iz koje izlazi vanzemaljac, a čini se da je na pomolu nova svemirska invazija. Srećom, duh dječačića zna kako se riješiti aliena, a Cindy i Brenda su spremne spasiti svijet od nadirućeg zla.

Film je kod kritičara relativno dobro prošao. Kirk Honeycutt s Hollywood Reportera  'Mrak filmu 4' je izjavio: 'Film definitivno u pogledu humora daje prednost kvantiteti nauštrb kvalitete, ali u prosjeku i nije tako loš. Film u kojem možemo vidjeti golog Leslia Nielsena je dobar film'.

p.h.