Vijest dana - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vijest dana

Vijest dana

Daai si gin (Breaking news) (2004.)

Media Asia Distribution / Discovery film i video

90' akcija, krimi, drama

Režija:           Johnny To

Uloge: Kelly Chen, Nick Cheung, Richie Ren, Siu-Fai Cheung, Shiu Hung Hui, Suet Lam

Scenario:        Hing-Ka Chan, Tin-Shing Yip

Producent/i:   John Chong, Buting Yang

Zemlja:          Hong Kong/Kina

Linkovi: imdb

Vijest dana

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

Live prijenos sramoćenja policije koju je ponizilo petero pljačkaša banke pokazuje se kao ozbiljan udarac momcima u plavom.

Ukoliko ste se zasitili policajci vs. pljačkaši akcića američke produkcije nije na odmet baciti pogled preko velike bare gdje redalj Johnnie To ('Heroic Trio', 'Fulltime Killer') pokušava unijeti svježe krvi u odveć eksploatirani žanr.

Film se otvara na ulicama Hong Konga gdje pretorica lopova spremaju pljačku. Odlaze iz skloništa no već na prvom koraku čekaju ih dobro pripremljeni i brojčano nadmoćni momci u plavom. Nakon spektakularne pucnjave na veliku sramotu policije pljačkaši uspjevaju pobjeći. To i ne bi bilo toliko strašno da cijeli događaj nije uživo prenošen na televiziji što zadaje veliki udarac kredibilitetu tamošnje policije.

Početak je to potjere za odmetnicima koju vodi Cheung (Nick Cheung), hot shot policajac koji, kako to obično biva, ima problema s autoritetom. S druge strane imamo šarmatnog kriminalnog masterminda kojeg je naoko nemoguće savladati. Ono što Cheung želi jest još jedan spektakularan obračun pred kamerama no ovoga se puta nada drugačijem ishodu.

i.k.