Goonies - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Goonies

Goonies

Goonies (1985.)

Warner Bros. Pictures Distribution

114' akcija, avantura, obiteljski

Režija:           Richard Donner

Uloge: Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Corey Feldman, Kerri Lee Green

Scenario:        Steven Spielberg, Chris Columbus

Producent/i:   Steven Spielberg, Frank Marshall, Kathleen Kennedy

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Goonies

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.56
34
0.00

Sinja 20.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Goonies - film za pamćenje

Sjećam se, pod utiskom Goonies-a, sam sa svojim prijateljima pristupila crtanju mape s blagom - list iz bloka za crtanje, premazan limunom, podgrijan na ploči šporeta i sagoren upaljačem s rubova :))) Divno smo se zabavili inspirisani ovim divnim dječijim filmom, koji bi, kao što APP reče, trebali prikazivati na TVu vake godine i češće.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 03.01.2007 Ocjena recenzije : 4.5

avantura počinje..

ovo je jedan lijepi filmić za djecu, mlade i malo starije. uvijek se o njemu priča sa dozom žaljenja što su predivni naivni dani djetinjstva završili za nas malo starije (ali ne toliko puno starije).
dobro osmišljena dječja avantura sa uključenim elementima bajke. ekipa djece je oslikana sa najrazličitijim karakterima u kojima se svi možemo naći.
ako postoji i najmanja šansa da blago postoji, a karta je tu, krenite u pustolovinu. ili pogledajte ovaj filmić o gooniesima i probudite dijete u sebi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 24.07.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Mladi Indiana Jonesi

Ovo je bio jedan od omiljenih filmova moga djetinjstva, a i danas ga mogu uvijek pogledati sa zanimanjem.
Riječ je o odličnoj pustolovnoj avanturi grupe klinaca nastala iz ruku fantastičnog trojca Spielberg-Donner-Columbus koji je stvorio obiteljski film kao stvoren za nekakve praznike i sl., a da u njemu uživaju i djeca i roditelji.
Klincima će se film svidjeti zbog toga što se svatko može poistovjetiti s nekim od glavnih likova i odmah će nakon filma krenuti tražiti zakopano blago, dok će se roditelji sa smiješkom prisjetiti svog djetinjstva kada je svatko od nas barem jednom maštao o potrazi za zlatom i borbi s gusarima.
Ono što je napravljeno sa filmovima o Indiani Jonesu napravilo se ovdjde sa puno ''malih'' Jonesa i sve funkcionira besprijekorno.
Glumačku ekipu čine glumci koje susrećemo i danas i zanimljivo ih je vidjeti u mlađem izdanju (Sean Austin-poznat kao Sam iz ''Gospodara prstenova'', Brolina i Feldmana-tadašnje velike dječje zvijezde, koje su se danas uglavnom okrenule snimanju TV filmova i serija).
Od ''starijih'' glumaca posebno treba izdvojiti simpatične zlikovce na čelu sa neponovljvom Anne Ramsey, karizmatičnim Robertom Daviem i uvijek simpatičnim Joeom Pantolianom.
Radi se o odličnom filmu za sve uzraste kojeg bi trebalo (zajedno sa npr. ''Sam u kući'') prikazivati svake godine za Božićne i novogodišnje praznike kao idealan film za cijelu obitelj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: