Mali čovjek Tate - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mali čovjek Tate

Mali čovjek Tate

Little Man Tate (1991.)

Orion Pictures

99' komedija, drama

Režija:           Jodie Foster, Peggy Rajski

Uloge: Jodie Foster, Dianne Wiest, Adam Hann-Byrd, Harry Connick Jr, Alex Lee

Scenario:        Scott Frank

Producent/i:   Randy Stone, Scott Rudin, Peggy Rajski

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Mali čovjek Tate

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Fred Tate je uistinu poseban i nadprosječno inteligentan dječak. Sa samo sedam godina riješava teške matematičke problemske zadatke i nevjerojatno dobro svira klavir.

Majka Dede radi kao konobarica i živi sama i bez obzira na to što je svjesna njegove genijalnosti, htjela bi da dječak ima normalno djetinjstvo, iako dječak zbog svoje inteligencije, teško pronalazi jezik s vršnjacima.

Doktorica Jane Grierson pronalazi male genije poput Freda i htjela bi ga uključiti u posebni program i s njim odraditi nekoliko testova, ali Fred mora otići od kuće. Dede se isprva protivi, ali popusti nakon što se na Fredovom rođendanu ne pojavi nijedno pozvano dijete.

On se upisuje na fakultet i studira fiziku, a tamo se sprijatelji s jednim studentom, no i to se prijateljstvo pokaže kratkotrajno. Doktorica Jane zavoljela je jako dječaka i na sve načine mu se pokušava približiti, no njen tutorski pristup ne dopire do Freda, koji se sve više povlači u sebe.

Nakon jednog televizijskog nastupa, na kojem se osramoti izrecitiravši pjesmicu svog starog školskog kolege, pobjegne kući i vrati se majci, gdje se jedino osjeća sigurno.