Kako smo se smijali - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako smo se smijali

Kako smo se smijali

Così ridevano (1998.)

New Yorker Films

124' drama

Režija:           Gianni Amelio

Uloge: Enrico LoVerso, Francesco Giufridda, Fabrizio Gifuni, Rosaria Danze, Claudio Contartese

Scenario:        Gianni Amelio, Daniele Gaglianone

Producent/i:   Mario Cotone, Vittorio Cecchi Gori, Rita Cecchi Gori

Zemlja:          Italija

Linkovi: imdb

Kako smo se smijali

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

1958. Sicilijanac Giovani dolazi u Torino, gdje se već nalazi njegov mlađi brat Pietro.

Giovani ima veliki plan za brata. On je nepismen, a želi da njegov brat završi školovanje i postane učitelj da bi mogao steći takvo znanje i kulturu, koja obogaćuje zrele osobe.

No Giovani si također mora srediti život. Tako ulazi u društvo ostalih imigranata, uglavnom Sicilijanaca, koji su u to doba dolazili u velikom broju u Pijemont. Svako jutro, Pietro se pred bratom pravi da odlazi u školu, ali ne odlazi, bez da mu išta kaže.

Za to vrijeme, Giovani stalno traži nova zaposlenja, upoznaje se s ljudima i na kraju postaje kontakt osoba za pronalazak posla novim pridošlicama. Nakon nekoliko godina, Pietro završava školu i polaže ispit, Giovani se oženio i oba brata bi trebala biti zadovoljna.

No jednu večer, koju provode zajedno, Pietro se udaljava od brata, kako bi popričao s nekim čovjekom. Počinje glasna svađa i čovjek pada mrtav na zemlju te Pietro završava u zatvoru za maloljetnike. Jedne godine, socijalna radnica ga odvede na Giovanijevu feštu, braća se vide, ali više nikako ne uspijevaju naći zajednički jezik.