Srebrni sokol - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Srebrni sokol

Srebrni sokol

Silver Hawk (2004.)

Screen Media Films LLC / VTI

99' akcija, avantura

Režija:           Jingle Ma

Uloge: Michelle Yeoh, Luke Goss, Richie Jen, Luke Goss, Michael Jai White

Scenario:        Susan Chan, Jingle Ma

Producent/i:   Michelle Yeoh, Thomas Chung

Zemlja:          Hong Kong

Linkovi: imdb

Srebrni sokol

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Matrix u Kung fu stilu sa svima nam dragom Michelle Yeoh u ulozi ženske verzije Batmana - danju ugledna milijunašica, noću maskirani borac za pravdu. 

Nakon što je pokazala sve svoje adute u 'Tigru i zmaju' Michelle Yeoh je trebalo neko vrijeme za još jedan mainstream hit. Tu mislimo na 'Sjećanja jedne gejše' no prije toga je kod kuće snimila ovu akcijsku avanturu u kojoj joj je pripala i uloga izvršne koproducentice.

Ona je Lucy Wong, prelijepa poslovna žena, milijunašica koja uživa veliki ugled u Polaris Cityju. Odjelo noću zamjenjuje high-tech opremom, futurističkim spravicama i maskom pod kojom dijeli pravdu prkoseći kriminalcima, ali i policiji. Ukratko, riječ je o ženskoj kopiji Batmana koju građani obožavaju, dok negativcima predstavlja trn u oku.

Najzahtjevniji zadatak u njezinoj superherojskoj karijeri biti će pronalazak otetog stručnjaka za kreiranje umjetne inteligencije. On se našao u raljama opasnog zločinca koji ga namjerava upotrijebiti u nečasne svrhe.

Ovaj akcijski spektakl, snimljen prema popularnom akcijskom stripu, trebao bi se svidjeti ljubiteljima 'Tigra i zmaja', 'Tomb Raidera' i njihovih klonova prije svega zbog prezentacije vratolomija i borbilačkih vještina, jurnjave i specijalnih efekata. 

i.k.