Umjetna inteligencija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Umjetna inteligencija

Umjetna inteligencija

Artificial Intelligence: A.I (2001.)

Warner Bros. Pictures International

146' drama, ZF, triler

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor, Sam Robards, Jake Thomas, Ken Leung

Scenario:        Ian Watson

Producent/i:   Jan Harlan, Walter F. Parkes, Kathleen Kennedy

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Umjetna inteligencija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.03
30
0.00

Budućnost je i Zemlja je u krizi pogođena ekološkom katastrofom. Zbog manjka prirodnih resursa stručnjaci preporučuju drastično smanjenje nataliteta.

Zbog toga ljude sve više zamjenjuju roboti. Martin Swinton zarazio se teškom i neizlječivom bolesti i zato je zamrznut u jednoj klinici, u iščekivanju pronalaska lijeka. Njegova majka Monica strašno pati zbog toga, a otac Henry više ne zna kako bi pomogao njoj ili na bilo koji način olakšao mučnu obiteljsku situaciju.

Jednog dana, kući se vrati s novim djetetom. To je mali robot David, koji ima razvijene funkcije i može osjećati ljubav. Monica je u početku preneražena, ali s vremenom se navikne na dječakja robota i zavoli ga. Napokon počinju ponovo funkcionirati kao prava obitelj. No liječnici uskoro pronađu lijek i Martin se vrati kući.  

Nikako ne može prihvatiti novog brata i postaje ljubomoran na njega. David postaje smetnja u obitelji te ga roditelji odluče ostaviti. Nakon toga, mali robot odluči postati pravim dječakom i nači roditeljsku ljubav, koju zaslužuje.