Kuća debele mame 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kuća debele mame 2

Kuća debele mame 2

Big Momma's House 2 (2006.)

20th Century Fox / Continental film

99' akcija, komedija, krimi

Režija:           John P. Whitesell

Uloge: Martin Lawrence, Nia Long, Zachary Levi, Emily Procter, Mark Moses, Kat Dennings, Chloe Grace Moretz, Marisol Nichols, Josh Flitter, Kevin Durand, Wendy Braun

Scenario:        Don Rhymer

Producent/i:   David T. Friendly, Beau Flynn, Jeremiah Samuels

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Kuća debele mame 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.74
19
0.00

Uživali ste u pustolovinama agenta Malcoma Turnera i njegovog debelog alter ega u 'Kući debele mame'? Onda je ovaj nastavak pravo rješenje za vas.

Obiteljska komedija Johna Whitesella koja je osvojila kino publiku 2000. sad je dobila i nastavak. Scenarij je u rukama prokušanog Dona Rhymera, a u ulozi debele mame opet se ukazuje Martin Lawrence.

U 'Kući debele mame' iz 2000, agent FBI-ja i majstor prerušavanja Malcom Turner (Martin Lawrence) hvatao je brutalnog pljačkaša banke. U svojoj potjeri išao je toliko daleko da se prerušio u korpulentnu sredovječnu gospođu. Ne bi li spasio ugroženu nacionalnu sigurnost i uhvatio ubojicu svog partnera, Lawrence u ovom nastavku ponovno oblači haljinu, nabacuje pedesetak kilograma viška i zapošljava se kao dadilja u kućanstvu osumnjičenih. Problemi nastaju kad se Turner emocionalno veže uz troje djece iz disfunkcionalne obitelji Fuller, Toma (Mark Moses), Molly (Kat Dennings) i Carry (Chloe Grace Moretz), a sprečavanje nacionalne katastrofe postaje prava sitnica u usporedbi s novom obiteljskom ulogom.

Premda su ljubitelji 'Kuće debele mame' za nastavak govorili da je još bolji od prvog dijela, stroge kritičarske oči nisu mu bile tako blagonaklone. Film je, sudeći prema Rotten Tomatoesu, prava katastrofa, a zamjeraju mu baš sve, od navodno loše glume Martina Lawrencea, preko lošeg scenarija i fora, sve do totalne predvidljivosti. Ipak, našla se i jedna pozitivna, i to ona Chucka Wilsona iz L.A. WEEKLY koja kaže: 'Riječ je o slatkastoj komediji lišenoj manije ekscesa, seksualnih nota i jeftinih fora'.

p.h.